برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

نقره ای که معادلات خیلی ها را بر هم زد

تهران - تیم ملی دوومیدانی ایران که با 10 ورزشکار به بازی های المپیک 2012 لندن اعزام شده بود با کسب یک مدال نقره با ارزش توسط احسان حدادی به کار خود در بازی های المپیک 2012 لندن پایان داد تا طلسم مدال آوری تنها سه رشته ورزشی ایران در انگلیس پاره شود.

به گزارش ایرنا، امین نیکفر، کاوه موسوی، لیلا رجبی، سجاد هاشمی آهنگری، رضا قاسمی، روح اله عسگری، سجاد مرادی، ابراهیم رحیمیان، محمد ارزنده و احسان حدادی نمایندگان دوومیدانی ایران در بازی های المپیک لندن بودند.

کاوه موسوی،لیلا رجبی،سجادهاشمی آهنگری،رضاقاسمی، روح اله عسگری، ابراهیم رحیمیان و محمد ارزنده هفت ورزشکاری بودند که برای نخستین بار در رویدادی به این بزرگی شرکت می کردند با این حال برخی از دوومیدانی کاران کشورمان کمتر از حد انتظار و برخی دیگر در حد انتظار عمل کردند.

بررسی عملکرد دوومیدانی کاران کشورمان

** امین نیکفر سی و سوم شد

در روز نخست این پیکارهاکه جمعه گذشته برگزار شد، امین نیکفر در ماده پرتاب وزنه به عنوان نخستین نماینده کشورمان به میدان رفت.

وی که دربازی های المپیک 2008 پکن هر سه پرتابش خطا شد این بار پیشرفت اندکی نشان دادبطوری که از سه پرتاب ممکن، یک پرتاب درست داشت تا برای اولین بار نتیجه ای در المپیک به نام وی به ثبت برسد.

نیکفر که همواره درآمریکا تمرین می کندوسهمیه های المپیک خودرادرمسابقات نسبتا ناشناخته کسب می کند، با عملکرد خود در لندن نشان داد که آمادگی درخشش در رقابت های بزرگ و معتبر را ندارد.

نیکفر تنها با یک پرتاب درست و با ثبت رکورد 18 متر و 62 سانتیمتر در جایگاه شانزدهم گروه خود قرار گرفت و در مجموع دو گروه نیز به مقام ضعیف سی و سوم رسید.

عملکرد نیکفر هشداری برای کادر فنی تیم ملی دوومیدانی ایران بود،چرا که بار دیگر ثابت کرد آنان باید ورزشکاران خود را در داخل و خارج از کشور تحت نظر داشته باشند و از آخرین شرایط بدنی و آمادگی آنان با خبر باشند تا ورزشکاران به عنوان توریست به مسابقات نروند.

** کاوه موسوی بیست و دوم شد

کاوه موسوی که درمسابقات بزرگ همواره عملکردی نوسانی داشت، در لندن چهره جدید و مقتدری از خود به نمایش گذاشت.

به عقیده برخی کارشناسان، مطرح شدن نام رضا مقدم ورزشکار پرتاب وزنه ایرانی که تنها یک ماه مانده تا المپیک، خود را مدعی نشان داد و در روسیه ورودی B المپیک در ماده پرتاب چکش را با پرتابی بیش از 75 متر گرفت، یکی از دلایل رشد سریع موسوی در لندن بوده است.

به گفته برخی دوومیدانی کاران، موسوی به سبب مطرح شدن نام این ورزشکار واحتمال برگزاری مسابقه رکوردگیری از هر دو نماینده ایران در این ماده و انتخاب بهترین فردبرای اعزام، بر فشار تمرینات خود افزود تا در مسابقات احتمالی پیروز شود.

البته چند هفته بعد مشخص شد که ادعای این ورزشکار پرتاب چکش درست نبوده و مصاحبه وی کذب بوده است.

موسوی در لندن اگر چه موفق نشد به فینال ماده پرتاب چکش راه پیدا کند، اما عملکرد قابل قبولی داشت.

وی در بین 42 ورزشکار با ثبت رکورد 72 متر و 70 سانتیمتر مقام بیست و دوم را کسب کرد.

نکته قابل توجه درعملکرد موسوی روند روبه رشد او در هر سه پرتاب بود بطوری که در اولین پرتاب، چکش را 67 متر و 25سانتیمتر انداخت.

با ادامه مسابقه موسوی بهتر شد و در پرتاب دوم سرعت بیشتری به چرخش های خود داد و توانست چکش را 71 متر و 42 سانتیمتر پرتاب کند.

این روند ادامه پیدا کرد تا در پرتاب سوم 72 متر و 70 سانتیمتر به ثبت رسید.

رکورد کاوه موسوی 75متر و26سانتیمتراست که سال گذشته در مسابقات جایزه بزرگ شهرکرد بدست آمد و همین نتیجه باعث شد تا مجوز حضور در المپیک 2012 لندن را بدست آورد.

وی در چند ماه گذشته در اردوی روسیه با بهترین پرتابگران دنیا تمرین می کرد اما در مجموع نتوانست حتی رکورد ورودی المپیک و همچنین رکورد شخصی خود ( 73 متر و 16 سانتیمتر ) را تکرار کند که دلایل آن هنوز مشخص نیست.

با بررسی عملکرد موسوی در مسابقات مختلف از جمله بازی های آسیایی گوانگجو که با پرتابی در حدود 68 متر فینالیست شد و با خوش اقبالی به مدال برنز رسید می توان نتیجه گرفت که با توجه به نخستین حضور او در بازی های المپیک لندن و پرتاب هایش در حضور تماشاگران پرتعداد استادیوم المپیک، کاوه موسوی می توانست عملکرد بهتری داشته باشد.

** محمد ارزنده هفدهم شد

محمدارزنده رکورددارپرش طول ایران وتنها ورزشکار ایرانی که موفق شده پرشی بیش از هشت متر را به ثبت برساند، در بازی های المپیک 2012 لندن با آخرین رکورد خود که 16 تیرماه در تهران به ثبت رسید، 31 سانتیمتر فاصله داشت.

وی با پرشی به طول هفت متر و 84 سانتیمتر از رسیدن به فینال بازماند و به مقام هفدهم المپیک اکتفا کرد.

ارزنده در مسابقات تخصصی پرش ها در تهران که اواسط تیرماه برگزار شد، با پرشی به طول هشت متر و17سانتیمترضمن شکستن رکوردایران ورودی المپیک را بدست آورد.

ارزنده درگروه اول دورمقدماتی در پرش اول خود هفت متر و 77 سانتیمتر را ثبت کرد و در پرش دوم هفت متر و 84 سانتیمتر را بر جای گذاشت تا در گروه اول دور مقدماتی به مقام یازدهم و در مجموع دو گروه اول و دوم مقدماتی به مقام هفدهم برسد.

امادراین مسابقه تمامی پرندگان طول دنیا عملکرد ضعیفی از خود به جای گذاشتند بطوری که نتوانستند رکورد های خود را تکرار کنند تا کارشناسان دوومیدانی متفق القول مدعی شوند آب و هوای مرطوب لندن و هم سطح بودن ان با دریا دلیل اصلی افت پرندگان باشد.

** سجاد هاشمی آهنگری چهل و سوم شد

سجاد هاشمی آهنگری چهارمین نماینده کشورمان بود که در روز دوم رقابت ها به میدان رفت.

او که سال گذشته باکسب رکورد45ثانیه و 81صدم ثانیه درمسابقات ارتش های جهان ضمن کسب سهمیه المپیک و مدال طلا، نخستین ورزشکار 400 متر ایران لقب گرفت که این مسافت را درکمتر از 46ثانیه طی کرده درلندن عملکرد ضعیفی از خود به نمایش گذاشت و راهیابی به مراحل بالاتر بازماند.

وی 400 متر را در مدت زمان 47 ثانیه و 75 صدم ثانیه طی کرد و در گروه ششم راند اول در جایگاه ششم ایستاد.

در گروه او لاشان آمریکایی قهرمان جهان و المپیک به دلیل کشیدگی پا از ادامه مسابقه انصراف داد تا سجاد هاشمی آهنگری هفتم و در این گروه آخر نشود.

در این گروه سولامان از استرالیا با 45 ثانیه و 18 صدم ثانیه به عنوان نفر اول به دور نیمه نهایی صعود کرد.

رکورد فصلی هاشمی نیز 46.31 بود که درمسابقات ستارگان آسیا در قزاقستان بدست آمده است.

او پس از مسابقات مدعی شد که حضور 70هزار نفر در ورزشگاه و دویدن جلو این تعداد تماشاگر باعث شدتا عملکرد قابل قبولی نداشته باشد.

** رضا قاسمی در گروه آساوا پاول چهارم شد

رضاقاسمی دونده دو 100 متر ایران در بازی های المپیک 2012 لندن با ثبت زمان 10ثانیه و 31 صدم ثانیه و قرارگرفتن در جایگاه چهارم گروه پنجم به کار خود پایان داد و اگر چه موفق به صعود به مرحله نیمه نهایی نشد اما عملکرد قابل قبولی از خود به نمایش گذاشت.

بهترین رکورد شخصی، فصل و ورودی المپیک رضا قاسمی 10 ثانیه و 24 صدم ثانیه است که درآخرین روزهای کسب سهمیه المپیک در مسابقات ستارگان آسیا در قزاقستان بدست آمد.

در گروه قاسمی، آساوا پاول از جامائیکا، ویلیامز پال از گرینیدا، کیم بمبه از کنگو، آدام ازبریتانیا، متیو اوبینا ازنیجریه، مارتینا از هلند و گیتنز رامان از باربادوس حضور داشتند.

پاول با ثبت زمان 10 ثانیه و 04 صدم ثانیه اول شد و آدام گمیل از بریتانیا دوم و شارل مارتینا از هلند سوم شدند.

قاسمی در شرایطی چهارم شد که در کنار بزرگان این رشته در جهان دوید و رکوردش نسبت به ورودی المپیک 6 صدم ثانیه فاصله داشت و از او انتظاری بیشتر از این نمی رفت.

** رحیمیان با ضعیف ترین رکورد از مسابقات کنار رفت

ابراهیم رحیمیان نماینده کشورمان در پیاده روی 20کیلومتر در شرایطی که کمتر از 2 کیلومتر به پایان مسابقه مانده بود از ادامه رقابت انصراف داد.

البته وقتی که او در 2 کیلومتری خط پایان قرار داشت بسیاری از شرکت کنندگان به خط پایان رسیده بودند.

همین شرایط و احتمال ثبت رکوردی دور از رکوردی که وی پیشتر برای حضور در المپیک به ثبت رسانده بود شاید دلیلی بر کناره گیری رحیمیان در 18 کیلومتری رقابت ها بوده است.

او اواخر اسفندماه سال جاری در مسابقات قهرمانی آسیا در ژاپن با یک ساعت و 24 دقیقه و 1 ثانیه موفق شد ورودی المپیک در این ماده را برای نخستین بار بدست آورد.

رحیمیان در پایان 16 کیلومتر المپیک درحالی که در جایگاه چهل و نهم بود و زمان یک ساعت، یک دقیقه و 42 ثانیه را ثبت کرده بود کناره گیری کرد.

چین دینگ نماینده ژاپن با طی کردن 20 کیلومتر در مدت زمان یک ساعت و 18 دقیقه و 46 ثانیه علاوه بر کسب مدال طلا، رکورد المپیک را شکست.

مدال های نقره وبرنز نیز به ترتیب به ورزشکاران گواتمالا و چین رسید.

رکورد المپیک تا پیش از این مسابقه یک ساعت و 18 دقیقه و 59 ثانیه و رکورد جهان یک ساعت و 17 دقیقه و 16 ثانیه بود.

** لیلا رجبی باز هم ورودی المپیک را تکرار کرد

لیلا رجبی تنها نماینده بانوان دوومیدانی ایران در لندن، با ثبت رکورد 17 متر و 55 سانتیمتر از صعود به جمع 12 نفر برتر رشته پرتاب وزنه بازی های المپیک 2012 لندن بازماند و تنها به تکرار ورودی المپیک اکتفا کرد.

اگر تکرار ورودی المپیک را معیاری برای بررسی عملکرددوومیدانی کاران کشور مان بدانیم شاید لیلا رجبی عملکردی بهتر از رضا قاسمی، سجاد هاشمی آهنگری، کاوه موسی و ... داشته باشد.

با این حال حضور سه ماه رجبی در بلاروس و مدال آوری های پی در پی او در مسابقات داخل سالن انتظارات از این ورزشکار را بیشتر کرده بود به طوری که خیلی از کارشناسان گمان می کردند او به فینال راه خواهد یافت.

با توجه به این توقعات، برخی عملکرد لیلا را متوسط و برخی دیگر ضعیف توصیف کردند.

رجبی در سه فرصت خود به ترتیب وزنه را 17 متر 17 سانتی متر، 17 متر و 55 سانتی متر، 17 متر و 45 سانتی متر پرتاب کرد.

**سجاد مرادی در نیمه نهایی حذف شد

سجادمرادی یکی از قدیمی ترین ملی پوشان ایران در لندن که سومین تجربه حضور خود در المپیک را تجربه می کرد، اگر چه به خوبی توانست راهی مرحله نیمه نهایی شود اما در نیمه نهایی نتوانست از پس حریفان برآید و به مرحله فینال برسد.

مرادی که در پکن با کسب مقام نهمی بهترین ورزشکار ایران از نظر نتیجه گیری تا روز برگزاری مسابقات 800 متر لندن بود با حذف از دور نیمه نهایی به دلیل خطا بر روی دونده جلویی خود حذف شد تا پایان تلخی در لندن داشته باشد.

وی پس از پایان مسابقات اظهار داشت: تمام تلاش خود را کردم اما به دلیل مصدومیت پیش از شروع رقابت هانتوانستم باآمادگی در مسابقات شرکت کنم.

مرادی در دور مقدماتی با ثبت زمان 1.48.23 دقیقه وقرار گرفتن در جایگاه دوم این گروه به نیمه نهایی راه یافت.

بهترین رکورد شخصی مرادی 1.44.74 دقیقه است که در اینچئون کره جنوبی بدست آمد.

رکورد جهان در این ماده 1.41.01 دقیقه و رکورد المپیک 1.42.58 دقیقه بود.

** روح اله عسگری به ورودی B هم نرسید

روح الله عسگری که در آخرین روزها در مسابقات ستارگان آسیا با 13 ثانیه و 52 صدم ثانیه درماده 110 متر با مانع به ورودی A المپیک دست یافت و خود را در کنار احسان حدادی تنها ورودی A ایران در دوومیدانی قرار داد در لندن کم فروغ ظاهر شد.

وی با ثبت زمان 13 ثانیه و 97 صدم ثانیه حتی به ورودی B این ماده که 13 ثانیه و 60 صدم ثانیه بود دست پیدا کند.

وی با این نتیجه در رده هفتم گروه خود قرار گرفت

در این گروه دوندگانی از کشورهای آمریکا، بریتانیا و بلاروس در رده های اول تا سوم ایستادند و به مرحله نیمه نهایی صعود کردند.

** نایب قهرمانی جهان و کسب مدالی تاریخی در لندن

احسان حدادی رکورددار پرتاب دیسک آسیا و تنها شانس کسب مدال برای دوومیدانی ایران در المپیک لندن با کسب مدال نقره تاریخی به بسیاری از انتقادها در طول پنج روز از شروع این رقابت ها پایان داد.

حدادی که یک سال پیش از المپیک با مشکلات و حواشی مختلفی روبرو بود و با سرپرست وقت فدراسیون به صورت علنی مشکل پیدا کرده بود با این مدال مسائل زیادی را روشن کرد.

مشکلات او بامسوولان ورزش کشور در سال 90و باعدم اعزام به اردوی آفریقای جنوبی شروع شد.

پس ازبالاگرفتن حاشیه هاسرانجام وزیرورزش وجوانان تصمیم گرفت که تغییراتی در فدراسیون دوومیدانی ایجاد کرده و افشین داوری را از مشهد به تهران آورده و هدایت دوومیدانی را به دست وی بسپارد.

بعد از آن زمینه حضور حدادی در آلمان و کار کردن با مربیانش فراهم شد.

حدادی در شرایطی که بیش از سه ماه در ایران نبود و هنوز بسیاری از جمله خانواده اش در انتظار دیدن او در تهران بودند، در المپیک لندن حضور قدرتمندانه ای داشت و نشان داد تنها دوومیدانی کار حرفه ای و درجه یک ایران محسوب می شود که تا قبل از آن اهالی این ورزش به خود ندیده بودند.

احسان حدادی در نخستین پرتاب خود با ثبت 68.18 متر در جایگاه نخست ایستاد و در پرتاب دوم 64.09 را ثبت کرد.

حدادی در پرتاب سوم خود 67.28 متر، در پرتاب چهارم 66.98 متر، پرتاب پنجم و ششم خطا کرد تا به این مدال خوش رنگ دست یابد.

این ورزشکار شایسته کشورمان در دور مقدماتی به عنوان چهارمین پرتابگر گروه اول به میدان پا گذاشت و در اولین پرتاب با 65 متر و 19 سانتیمتر حضور خود به عنوان نخستین فینالیست این ماده را قطعی کرد و با پوشیدن لباس به سرعت ورزشگاه را ترک کرد تا اقتدار خود را به همگان در لندن نشان دهد.

نتیجه حدادی از دو جهت برای دوومیدانی ایران خوشایند است یکی اینکه دوومیدانی ایران به جمع سه رشته دیگر المپیکی یعنی کشتی، وزنه برداری و تکواندو پیوست و از این بابت مسوولان آن می توانند مدعی باشندکه این ورزش نیاز به حمایت جدی تر و بیشتری از سوی دستگاه ورزش و کمیته ملی المپیک و حتی ارگان های دولتی دارد.

از طرف دیگر باعث سربلندی جامعه دوومیدانی و ورزشکاران این رشته شد که بارها به طورغیر رسمی رکوردهایش زیر سوال برده می شدوبرخی کارشناسان مدعی بودند که دوومیدانی ایران هیچ پیشرفتی نکرده و موفقیت های آن را زیر سوال می بردند.

ورزشی ** 1346 **1590

تاریخ: 1391/5/21
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی: