برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

شمشیربازان در انتظار/تاخیر در بازگرداندن تصمیم 10 ساله/ سالن آزادی همچنان در انحصار بانوان

خبرگزاری مهر - گروه ورزشی: با وجود دستور رئیس سازمان تربیت بدنی مبنی بر بازگرداندن سالن شمشیربازی آزادی به فدراسیون این رشته، هنوز هیچ اقدامی در این زمینه انجام نشده است و این سالن همچنان در انحصار و اختیار ورزش بانوان است.

به گزارش خبرنگار مهر، سالن شمشیربازی آزادی که در کنار سالن‎های والیبال، بسکتبال، کشتی و وزنه برداری تشکیل دهنده پنج سالن معروف مجموعه ورزشی آزادی هستند تا یک دهه پیش در اختیار فدراسیون شمشیربازی بود؛ همان طور که سالن‏‌های همجوار این سالن مورد استفاده فدراسیون‎های متبوع خود بودند.

اما 10 سال پیش، زمانیکه مهدی محمدزاده ریاست فدراسیون شمشیربازی را برعهده داشت، سازمان تربیت بدنی توسط مصطفی هاشمی طبا اداره می‌شد و فائزه هاشمی هم مدیریت معاونت ورزش بانوان را برعهده داشت اختیارات و امکان استفاده از سالن شمشیربازی آزادی از فدراسیون شمشیربازی گرفته شد و در اختیار ورزش بانوان قرار گرفت.

برهمین اساس طی چند سال گذشته سالن شمشیربازی آزادی در اختیار معاونت ورزش بانوان بود و همزمان فعالیت‎های شمشیربازی برای برگزاری رقابت‌های مختلف مردان و زنان در سالن‌های شهید شیرودی و حجاب تهران متمرکز بود تا اینکه با موافقت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان تربیت بدنی تصمیم به بازگرداندن سالن شمشیربازی آزادی به فدراسیون این رشته گرفته شد.

این تصمیم اواسط اردیبهشت‌ماه گذشته در نشست مشترک علی سعیدلو و اعضای کمیته ارزشیابی سازمان تربیت بدنی با مسئولان فدراسیون شمشیربازی اتخاذ شد و بر اساس آن مقرر شد تا در مقابل واگذاری دوباره اختیارات سالن شمشیربازی آزادی به فدراسیون مربوطه، سالن‌های جایگزین از مجموعه ورزشی شهید شیرودی و حجاب تهران هم در اختیار حوزه ورزش بانوان قرار بگیرد.

در همین نشست مصوب شد تا موضوع واگذاری دوباره سالن شمشیربازی آزادی به فدراسیون مربوطه در نخستین جلسه شورای معاونان بررسی شود و اجرای این طرح در دستور کار قرار بگیرد اما با وجود گذشت دو هفته هنوز هیچ اقدامی در این زمینه انجام نشده است. این در حالی است که طی این مدت فدراسیون شمشیربازی برگزارکننده مسابقاتی مانند رقابت‎های جایزه بزرگ مردان و زنان (25 تا 30 اردیبهشت‎ماه) بوده که همه آنها مانند گذشته در "سالن غیراستاندارد کلاهدوز" برگزار شد.

سالن شهید کلاهدوز هیچ جایگاهی ویژه تماشاگران ندارد. به همین دلیل ماموران حراست این سالن به هنگام برگزاری رقابت‌های شمشیربازی از ورود تماشاگران و حتی خانواده‌های آنها جلوگیری می‎کنند. این در حالی است که در رشته‎هایی مانند والیبال و بسکتبال حضور اعضای خانواده ورزشکاران به هنگام بازی، قابل توجه است.

البته سالن شهید کلاهدوز مشکلاتی مانند کمبود نور ندارد اما فاصله نزدیک به هم پیست‌های این سالن مشکلاتی را به هنگام برگزاری مسابقات ایجاد می‎کند. این سالن به صورت استاندارد ظرفیت برگزاری همزمان بازی روی سه پیست را دارد اما به دلیل فشردگی مسابقات چهار پیست در این سالن تعبیه می‎شود و این باعث شده پیست‎های شمشیربازی سالن شهید کلاهدوز در فاصله کمی نسبت به یکدیگر و نسبت به دیوار قرار داشته باشند.

طبق قوانین جهانی فاصله استاندارد میان پیست بازی و داوران 3 متر باید باشد اما در این شرایط داوران به هنگام قضاوت حداکثر در فاصله یک و نیم متری پیست‎ها قرار می‌گیرند. چه بسا اگر به هنگام برگزاری مسابقات شمشیربازی در این شرایط، ناظر جهانی حضور داشته باشد مانع از برگزاری بازی شود.

پیمان فخری، دبیر فدراسیون شمشیربازی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تایید این مطالب اظهارداشت: "چاره‌ای جز برگزاری مسابقات در سالن شهید کلاهدوز نداریم مگر اینکه برگزاری رقابت‎ها را در کل لغو کنیم! به هر حال برنامه‎های شمشیربازی باید اجرا شوند. وقتی سالن دیگری نداریم مجبور می‎شویم به برگزاری رقابت‎ها در همین سالن و با همین امکانات اکتفا کنیم. هر چند که باعث می‎شود رقابت‎های ما بیشتر از حد معمول طول بکشد".

وی در توضیح این موضوع خاطر نشان کرد: "سالن شهید کلاهدوز تنها 50 خوابگاه دارد. به همین دلیل نمی‎توانیم به طورهمزمان رقابت‌های هر سه اسلحه هر یک از بخش مردان و زنان را برگزار کنیم. در حالیکه اگر مسابقات در سالن آزادی برگزار شود، تعداد روزهای برگزاری رقابت‌ها نصف می‎شود. چون این سالن 100 تخت دارد".

به گزارش خبرنگار مهر، سالن شمشیربازی مجموعه ورزشی آزادی در حالی طی سال‎های گذشته در اختیار ورزش بانوان بوده که استانداردترین سالن برای برگزاری رقابت‎های این رشته است. حداقل به این دلیل که تمام کف این سالن به سیم کشی‎های الکترونیکی ویژه شمشیربازی مجهز است. با این اوصاف اصلا چرا 10 سال پیش این سالن را از فدراسیون شمشیربازی گرفتند که حالا با وجود تصمیمات اتخاذ شده و حتی موافقت معاونت ورزش بانوان که این سالن را در اختیار داشت، بازگرداندن آن با کش و قوس همراه شود؟

زمانیکه سالن شمشیربازی آزادی از اهالی این رشته گرفته شد، استدلال این بود که رشته‌های مختلف ورزش بانوان یکجا و در یک محل اداره شوند. اما در حال حاضر که ورزش بانوان هر رشته‎ای، در فدراسیون همان رشته اداره می‎شود، سالن شمشیربازی آزادی بیشتر از محل تمرین، حکم خوابگاه ورزشکاران را دارد. با این اوصاف تاخیر در بازگرداندن آن به چه دلیل است؟!


تاریخ: 1390/3/3
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی: