بارسا - من یونایتد از نگاهی دیگر... / جنگ هافبک ها برنده را تعیین می کند؟
تورج عاطف / خبرگزاری پارس فوتبال
از خط دفاعی و آمار دو تیم گفتیم تا به هافبکها و به میانه میدان برسیم جائی که از دیر باز گفته شده است که مغز تیمها در آن نقطه قرار دارد و به همه نقاط زمین فرمان صادر می کند.
حکایت منچستر یونایتد و بارسلونا هم چنین است؛ دو تیم بهترین بازیکنان خود را در این نقطه زمین دارند. نگاهی به آرایش دو تیم می افکنیم.
در سیستم پایه دو تیم می توان آرایش 1-3-1-1-4 را مشاهده کرد که در جلوی خط دفاع هر دو تیم از یک بازیکن جوان و دونده و تقریبا گمنام نسبت به بقیه تیم بهره می گیرند. در تیم بارسلونا بوسکتس بازی می کند فرزند دروازه بان سابق تیم بارسلونا، امروز و در سالهای جوانی به مرز خود باوری رسیده است. او اولین بازیکنی است که به مصاف حریفان می رود. کمی جلوتر از او اینیستا قرار دارد که این روزها کمی در دوران افت قرار دارد.
اینیستا در بازی این هفته با اسپانیول گلزنی کرد اما باید گفت اینیستا فصل گذشته و خصوصا اینیستا جام ملتهای اروپا 2008 و جام جهانی 2010 با این اینیستا تازه از بند مصدومیت رها شده بسیار متفاوت است. مکانیزم بارسلونا دادن توپ به اینیستا از خط دفاعی است و او به ژاوی و مسی و آلوز و پدرو اعتماد کرده و یکی از آنها را بر می گزیند.
در سوی دیگر میدان چنین وظیفه ای بر عهده پارک کاپیتان تیم ملی کره جنوبی رسیده است. جی سونگ پارک که در ایران به پارک جی سونگ معروف است یک مهره کلیدی برای فرگوسن است او کمی متمایل به چپ زمین است اما در کنار کریک بازی می کند. دقیقا وظیفه مشابه بوسکتس در بارسلونا دارد گاهی از اوقات فرگوسن از بین اسکولز و کریک و پارک دو نفر را انتخاب می کند اما در هفته های اخیر پارک مهر ثابت فرگوسن بوده.
فرگوسن در مصاحبه های اخیر خود سخن از این کرده است که برای بردن بارسلونا با مورینیو مشورت خواهد کرد!! به نظر می رسد فرگوسن کمی در ذهن گواردیولا می خواهد آشفتگی ایجاد کند چون می دانیم تنها توصیه مورینیو به فرگوسن می تواند حضور سه هافبک تدافعی باشد یعنی منچستر با اسکولز و کریک و پارک به میدان خواهد آمد؟ آیا مورینیو به فرگی پیشنهاد می کند که نانی را از اول بازی به زمین نبرد؟
اگر داستان را اینگونه فرض کنیم باید فکر استفاده از سه هافبک تدافعی را در ذهن فرگی مجسم کنیم اما در بازی با چلسی که قاعدتا فرگی با بهترین ترکیب تیم خود را به زمین فرستاد چنین چیزی را ندیدیم و شاهد بودیم که در پشت تک مهاجم منچستر یونایتد یعنی هرناندز چهار بازیکن به نامهای والنسیا و رونی و پارک و گیگز بازی می کردند.
به نظر می رسد همین اتفاق برای بازی با بارسا بیافتد ولی چنین نخواهد شد. شاید برای مهار ژاوی باید چشم به پارک بیاندازیم او که دونده است و از سوی دیگر می تواند خونسرد باشد و سریع بازی ی کند. به نظر پارک و مرد کناریش یعنی گیگز یا نانی سعی دارند از حفره پشت نفوذهای آلوز به این تیم صدمه بزنند. همان کاری که مارسلو دفاع چپ رئال و رو ماریو در بازی برگشت لا لیگا و بازی فینال جام حذفی موفق به انجام آن شدند.
از سوی دیگر برای این که این اتفاق نیافتد پپ به مسی ماموریت دهد که بیشتر در کناره ها بازی کند تا با روش حمله بهترین دفاع است مانع نفوذ منچستر از سمت راست زمین بارسا شود. البته اگر پپ این کار را بکند تقریبا نصف کارائی مسی را از او گرفته است زیرا مسی از میانه زمین بهتر نفوذ می کند و اگر سه راس مثلث طلائی بارسا یعنی مسی و ژاوی و اینیستا فاصله زیادی داشته باشند دچار مشکلی می شوند که در بازی برگشت و فینال جام حذفی و نیمه اول بازی رفت بازی نیمه نهائی بارسا با آن رو به رو شد.
به تیم منچستر یونایتد بر می گردیم شاه مهره فرگی در این هفته ها رونی بوده است. گلزن سابق اورتون که در سالهای اولیه ورود به منچستر بیشتر نقش گلزنی و صد البته گل سازی برای کریس رونالدو و حتی کارلوس توز داشت این روزها یک مرد همه کاره برای منچستر یونایتد است. او گل می زند و پاس گل هم می دهد نقشی که به گونه ای مسی برای بارسا بازی می کند. نبرد مسی ورونی می تواند برنده ای داشته باشد که تیم برنده شب فینال را مشخص می کند. منچستر بر روی سمت چپ بارسا حساب ویژه ای کرده است این مسئله را در بازی با چلسی دیدیم. این روزها والنسیا از سمت راست منچستر و سمت چپ حریفان بخوبی حرکت می کند به نظر می رسد که فرگی حرکات شاگرد اسبق خود کریس رونالدو را در بازی برگشت لا لیگا بخوبی دیده باشد.
به احتمال فراوان والنسیا و رونی نقشه های زیادی برای دفاع چپ بارسلونا داشته باشند اما این اتفاق زمانی می افتد که پدرو این اجازه را به آنها بدهد. همه می دانیم پدرو و داوید ویا براحتی می توانند از حفره های سمت راست دفاع حریفان بهره بگیرند. در بازی برگشت لالیگا و حتی در فینال کوپا دل ری شاهد بودیم که ویا متمایل به چپ بازی می کرد و شاید این راه کاری برای حمله های همه جانبه منچستر از سمت راست باشـد از سـوی دیگر منچستـر در سمـت چپ با دغدغـه دیگری مواجه است آیا آنها تکنیک و سـرعت نانی را فدای تجربه گیگز باتجربــه می کنند؟ به هر حال چهار مرد میانه زمین منچستر با مردان بارسلونا در این نقطه نبردی خواهند داشت که برنده آن پیروز جام قهرمانی اروپا را مشخص می کند. دو تیم روی زمین بازی می کنند و هدفشان عبور از قلب دفاع است آیا نبرد هافبکهای تهاجمی با هافبکهای تدافعی این فرصت را به آنها می دهد ؟....
















