گزارش تحلیلی مهر از هندبال/موفقیت جوانان در سایه اختلافات گم شد/ اتفاقی که در حافظه تاریخ میماند
به گزارش خبرنگار مهر، هجدهمین دوره مسابقات هندبال قهرمانی جوانان در حالی به پایان رسید که هندبالیست های کشورمان در این مسابقات برای دومین بار شرکت کردند و با 6 شکست و3 پیروزی در مراحل مقدماتی و پایانی 5 پله نسبت به رده بندی قبل صعود کرده و جایگاه دوازدهم را از آن خود کنند.
هرچند این صعود می تواند رضایتبخش باشد اما هندبالیست های ایران دست وپا شکسته به مصاف رقبای خود رفتند. تیم هندبال جوانان کشورمان نسبت به دو سال گذشته با تدارکاتی ضعیف تر راهی مسابقات جهانی شد. این تیم بدون سفر تدارکاتی و تنها با انجام چند بازی دوستانه با تیم بزرگسالان و دو بازی دست و پاشکسته با تیم ضعیف گرجستان راهی یونان شده بود.
بحران نابسامانی تیم تا آنجا پیش رفت که اختلاف نظر بین نقی ناری؛ سرمربی این تیم و جلال کوزه گری؛ رئیس فدراسیون باعث شد تا ناری در فرودگاه حاضر نشده و از همراهی تیم انصراف دهد. این اتفاق قطعا در حافظه تاریخ خواهد ماند. ناری پیش از اعزام تیم شرایط هندبالیستهای جوان کشورمان را نامناسب دانست و حتی پیش بینی می کرد که صعود ایران از دور مقدماتی کار ساده ای نیست.
انصراف ناری در شرایطی رخ داد که تیم هندبال ایران با وجود همان تدارکات نامناسب و عدم همراهی 5 بازیکن به دلیل مشکل خروج از کشور، 5 پله صعود کرد و در رده دوازدهم جهان ایستاد.
مهدی اسلامی کارشناس این رشته در مورد انصراف ناری از همراهی این تیم به عنوان سرمربی گفت: " انصراف ناری آن هم در روز اعزام شوک بزرگی به تیم وارد کرد. بهتر بود هم فدراسیون و هم مربی نگاه ملی به این اعزام داشتند و مصلحت ملی را بر منافع شخصی ترجیح می دادند. معتقدم رزمگر با قبول سرمربیگری این تیم در همان روز اعزام، ریسک بزرگی کرد اما توانست همراه با تیم به موفقیت بزرگی برسد. وی نشان داد که مربیان هندبال ایران مربیان خوبی هستند."
در مجموع این تیم 6 باخت را برابر تیم های سوئد، اسپانیا، پرتغال، آلمان و برزیل متحمل شد. شکست مقابل تیم های سوئد، اسپانیا و پرتغال در مرحله گروهی قابل پیش بینی بود اما شاید اگر با تدارکاتی بهتر راهی این مسابقات می شدیم در تنها سه بازی 126 گل را در مقابل 76 گل زده نمی خوردیم و اختلاف گل هایمان کمتر می شد.
با این حال هندبالیست های جوان ایران با پیروزی از قبل پیش بینی شده مقابل کانادا و برتری غیر منتظره برابر تیم مجارستان، به عنوان تیم چهارم گروه راهی مرحله دوم شدند. تیم ایران در مرحله دوم برابر تیم قدرتمند آلمان باخت، تیمی که شنبه شب برای کسب مقام قهرمانی به مصاف تیم دانمارک می شود.
شاگردان رزمگر دومین بازی خود در این مرحله را با کسب پیروزی مقابل تیم الجزایر قهرمان قاره آسیا پشت سر گذاشتند. دومین شکست ایران در این مرحله برای کسب عنوان نهمی برابر پرتغال هم در وقت اضافی به ثبت رسید. اما هندبالیست های ایران در آخرین مسابقه خود برابر تیم برزیل و تنها با یک اختلاف گل شکست خوردند.
رئیس فدراسیون هندبال کشورمان در مجموع عملکرد بازیکنان این تیم را مثبت قلمداد می کند و در این خصوص می گوید:" هیچ کس فکر نمی کرد ما بتوانیم از رده بندی قبلی صعود کنیم اما هندبالیست های کشورمان غیرتمندانه بازی کردند و نشان دادند که لیاقت آنها بالاتر از این است."
این عنوان تا حدی برای این تیم دست و پا شکسته غیر قابل منتظره بود که خسرو نصیری از رقبای اصلی کوزه گری در انتخابات ریاست این فدراسیون و از اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران در این رابطه گفت: " بخش زیادی از این موفقیت به شانس بر می گردد و بخشی هم به توانایی بازیکنان ایران مربوط می شود. به نظر من باید مجسمه ملی پوشان را طلا گرفت که در این شرایط و بدون برگزاری بازیی های تدارکاتی مناسب و همچنین همراه نداشتن سرمربی خود موفق شدند رتبه دوازدهم جهان را به دست بیاورند. "
بازیکنان هندبال جوان کشورمان با غیرت و تعصب بازی کردند. رزمگر که از روز اول این مسابقات و با غیبت ناری به عنوان سرمربی کار خود را در راس این تیم شروع کرد. رزمگر با تشکر از بازی خوب شاگردانش کسب چنین موفقیتی را تنها لطف خداوند می داند و در این باره می گوید: " بازیکنانم در این میدان جهانی از جان مایه گذاشتند. تیم ما بدون تدارکات مناسب راهی مسابقات جهانی شده بود بچه ها در مقابل تیم های قدرتمند جهان قرار گرفتند و با وجود مصدومیت شدید بازیهای خوبی را انجام دادند. اگر تدارکات داشتیم قطعا بهتر بودیم. "
هجدهمین دوره مسابقات هندبال قهرمانی جوانان جهان در تسالونیکی یونان امشب به کار خود در این مسابقات پایان می دهد.
















