برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

خلعتبری: اولویت نخست ما صعود مستقیم به جام جهانی 2014 است

تهران - 'محمدرضا خلعتبری' در گفت و گویی مبسوط با سایت فدراسیون بین المللی فوتبال (فیفا) صعود مستقیم به مسابقات جام جهانی 2014 برزیل را اولویت نخست تیم ملی فوتبال ایران دانست.

سایت فیفا در مقدمه این مصاحبه نوشت: تیم ایران در آستانه مسابقات دور چهارم انتخابی جام جهانی 2014 برزیل نهایت تلاش خود را برای کسب یکی از دو سهمیه گروه نخست انجام خواهد داد و مسوولیت تحقق این رویا بر دوش بازیکنان جوان تیم خواهد بود.

یکی از بازیکنان کلیدی این گروه محمدرضا خلعتبری است که در تیم الوصل امارات و زیر نظر چشمان تیزبین 'دیه گو مارادونا' توپ می زند.

** صعود به جام جهانی

تیم ایران که مدت ها یکی از تیم های برتر فوتبال آسیا به شمار می رفت برای اولین بار در جام جهانی 1978 آرژانتین حضور پیدا کرد و بعد از آن 20 سال طول کشید تا دوباره به جام جهانی برود و برای دومین بار در مسابقات 1998 فرانسه، یک بار دیگر حضور در این رقابت ها را تجربه کرد.

تیم ایران به جام جهانی 2006 آلمان هم صعود کرد اما تلاش هایش برای بازی در جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی بی نتیجه بود. به همین دلیل ایرانی ها تصمیم گرفته اند این بار دیگر فرصت را از دست ندهند. البته روی کاغذ شانسشان هم بد نیست. تیم کنونی ایران در حال حاضر ترکیبی از بازیکنان مستعد تیم های داخلی و بازیکنان با تجربه و مهارت تیم های خارجی است.

تجربه ای که در شرایط پر فشار و زمانی که هر امتیازی می تواند بسیار ارزشمند باشد، ارزشی زیادی دارد.

خلعتبری در این باره به سایت فیفا گفت: ما جام جهانی آفریقای جنوبی را از دست دادیم. یادم می آید که چه در مسابقات انتخابی و چه در مسابقات پلی آف با اختلاف یک امتیاز شانس صعود را از دست دادیم.

وی افزود: از این اتفاقات درس گرفته ایم و اکنون هدف نخست ما صعود مستقیم به جام جهانی است. این شانس را داریم و نباید از دستش بدهیم. برای هر مسابقه چه در خانه و چه در خارج از خانه سخت خواهیم جنگید و خوشبین باقی خواهیم ماند. فوتبال یک بازی لذت بخش است اما گاهی تحمل بدشانسی در مسابقات بزرگ می تواند خیلی دشوار باشد.

** مطمئن اما محتاط

تیم ایران در گروه نخست دور چهارم انتخابی جام جهانی با تیم های کره، ازبکستان، قطر و لبنان همگروه شده است. حریفانی که نباید دست کم گرفت.

خلعتبری در این باره خاطر نشان کرد: می دانیم که ما و کره مدعیان اصلی صعود از این گروه هستیم چون قبلا تجربه جام جهانی را داریم اما واقعیت می تواند طور دیگری رقم بخورد. تاریخ اهمیت زیادی ندارد. تمام تیم هایی که تا این مرحله آمده اند، خود را ثابت کرده اند و نباید دست کمشان گرفت. ما فقط باید با تمام قدرت بازی کنیم و با تکیه بر تجربه و حمایت هوادارانمان کسب امتیاز کنیم. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، صعود خواهیم کرد اما اگر تلاش نکنیم هیچ اتفاقی نخواهد افتاد.

وی در مورد تیم های ازبکستان، لبنان و قطر که تا کنون بازی در جام جهانی را تجربه نکرده اند، توضیح داد: همه تیم ها این روزها عوض شده اند. فوتبال آسیا اخیرا جهش بزرگی داشته است و تیم های این قاره نتایجی را می گیرند که قبلا تصورش را هم نمی کردند. در دور سوم شگفتی های زیادی روی داد. به همین دلیل باید محتاط باشیم و هیچ تیمی را راحت فرض نکنیم.

** روندی رو به پیشرفت

فدراسیون فوتبال ایران برای حفظ موقعیت تیم این کشور به عنوان یکی از تیم های برتر آسیا یک مربی اروپایی را به خدمت گرفته است.

ایران در دو دوره گذشته با مربیان اروپایی موفق شد به جام جهانی برسد. در جام جهانی 1998 فرانسه با 'تامیسلاو ایویچ' و در جام جهانی 2006 با 'برانکو ایوانکوویچ' صعود کرد. این بار نوبت به یک مربی با تجربه به نام 'کارلوس کی روش' رسیده است که قبلا در تیم های منچستریونایتد، رئال مادرید و تیم ملی پرتغال مربیگری کرده است.

خلعتبری که زیاد هم با مربیان صاحب نام ناآشنا نیست و زیر نظر دیه گو مارادونای افسانه ای بازی کرده است، ضمن تمجید از کی روش گفت: او نیاز به معرفی ندارد. کی روش بسیار با تجربه است و به نظر من یکی از بهترین مربیان است. او از زمانی که هدایت تیم ایران را بر عهده گرفته، تکنیک های جدیدی را وارد تمرینات تیم کرده و عملکرد تیم را بهبود بخشیده است. بازیکنان هم سخت تلاش می کنند تا آموزش های او را فرا بگیرند. سعی می کنیم برنامه هایش را در زمین پیاده کنیم و به نظرم نتایجی که تا کنون گرفته ایم پیشرفت ما را نشان می دهد. در هشت بازی گذشته 22 گل زده ایم و فقط پنج گل خورده ایم. این رکورد بسیار خوبی است و امیدوارم در دور چهارم هم اینگونه باشیم.

** تحقق رویای صعود به جام جهانی

بازی در جام جهانی آرزوی هر بازیکنی است و خلعتبری و هم تیمی هایش از این قاعده مستثنا نیستند. او در زمانی که تیم ایران به جام جهانی 2006 صعود کرد، عضو تیم ملی نبود اما اکنون شانس رسیدن به آرزوهایش را دارد.

وی تصدیق کرد: همه دوست دارند در جام جهانی بازی کنند و شاید این تنها شانس من باشد. من و هم تیمی هایم می خواهیم نهایت تلاشمان را برای تحقق این آرزو انجام دهیم. اینکه در بزرگترین تورنمنت ورزشی نماینده کشورمان باشیم، افتخار بزرگی است.

خلعتبری قطعا یکی از بازیکنان ثابت در تیم کی روش است. او از زمانی که کی روش مربی تیم ملی شده، در تمامی مسابقات چه به عنوان بازیکن اصلی و چه ذخیره به میدان رفته است ولی با وجود این سرنوشت حضور در جام جهانی 2014 برزیل در دستان هیچکس به جز خودش نیست.

ورزشی ** 9126**1553

تاریخ: 1391/3/3
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی: