نقش سیاست در فینال جام حذفی فوتبال اسپانیا
به گزارش ایرنا، بازی بارسلونا درنیمه نخست نشان داد که آتلتیک بیلبائو توان لازم را برای مقابله ندارد.این تیم همانطور مقابل بارسلونا باخت که پیش از آن در لیگ اروپا بازی مقابل منچستریونایتد را برده بود.
کاتالان هاوباسکی ها در لالیگا هم عملکرد خوبی داشتند،ولی سرانجام درفینال جام حذفی به یکدیگر رسیدند.
کاتالان ها فصل رضایت بخشی نداشتند؛هرچند که نقطه پایان خوبی داشتند. آنها هنوز هم از تاثیری که بر تیم ملی اسپانیا دارند خوشحال به نظر می رسند.
این بازی به هرصورت انجام شد،ولی پیش از آن اتفاقات بیهوده و ناخوشایندی رخ داد که همیشه در فضای سیاسی سوررئال اسپانیا باید منتظر آن بود.
'اسپرانزاآگیره' رییس دولت ایالت مادرید پیش ازاین بازی و درپی درخواست شبکه های اجتماعی برای'هو کردن' سرود ملی اسپانیا گفت که هواداران بارسلونا و آتلتیک در این شهر مقبول نیستند .
سال 2009 کانال یک تلویزیون رسمی اسپانیا هنگامی که صدای هو از سکو های ورزشگاه در زمان پخش سرودملی این کشوربلندشد؛صداراقطع کرد.هنگامی که این شبکه به رفتارغیردمکراتیک متهم شد، سردبیر برنامه ناگزیر شد در نیمه دیگر صدای فیلم را بلند کند.
فینال جام حذفی و حضور تیم های دو ایالت جدایی طلب کاتالونیا و باسک خاطره آن زمان را در اذهان زنده کرد.
آگیره حتی از این هم فراتر رفت و پیشنهاد لغو بازی و یا برگزاری آن در جزایر اورکنی را داد. شاید از تظاهرات جدایی طلبان می ترسید. با این حال با تظاهراتی که جمعه بعدازظهر فالانژهای افراطی انجام دادند مخالفتی نکرد و به گرمی از هواداران تیم های باسک و کاتالان استقبال کرد.
خوان کارلوس پادشاه اسپانیا که این جام به نام اوست، ظاهرا به دلیل کسالت و احتمالا به این خاطر که نتوانسته سرو صدای ورزشگاه کالدرون را تحمل کند، پسرش ' شاهزاده فیلیپ' را به تماشای فینال فرستاد که او هم هوادار آتلتیکو مادرید است.
به رغم همه پیش بینی ها فضای ورزشگاه در زمان پخش سرود27 ثانیه ای ملی اسپانیاآرام بود. یکی از زیبایی های فوتبال اسپانیا نیز همین است.
شبی که کاتالان ها و باسکی ها نتوانستند سرود ملی اسپانیا را هو کنند، شب افول قدرت این دو ایالت محسوب می شد. ساکنان این دو ایالت همیشه قدرت و هویت خود را در زمان پخش سرود ملی اسپانیا نشان می دادند وسکوتشان در ورزشگاه کالدرون برای همه تحلیلگران عجیب بود.
آنها به همین خاطر است که تیم های فوتبالشان رادراین سال ها قوی کرده اند و مادرید هم به همین سبب برای دفاع از پرچم ملی قدرتمند شده است.
نکته دیگر که ناهمخوانی این ایالت ها را با مرکز کشور نشان می داد؛ زمانی بود که برای مسابقه فینال جام حذفی تعیین شد.این بازی ساعت 22 به وقت مادرید انجام می شد، یعنی هوادران تیم های بارسلونا وبیلبائو در کاتالونیا و باسک باید در ساعت اداری به این شهر پرواز می کردند تا به موقع به تماشای بازی برسند.
هواداران دو تیم به این علت نتوانستند در جلسه ای که صبح جمعه ترتیب داده شده بود ، حضور یابند.با این حال حدود 50 هزار نفر از بیلبائو برای تماشای بازی به مادرید آمدند که رقمی شگفت انگیز در میان بازدیدکنندگان شهر توریستی مادرید است.
ورزشگاه کالدرون تنها گنجایش 54 هزار نفر را دارد، ولی آنها می خواستند خیابان ها و میادین اصلی شهر را هم به اشغال خود درآورند.
تعداد کاتالان هایی که به مادرید سفر کرده بودند از این رقم کمتر بود ، تعداد آنها حدود نیمی از باسکی ها بود.
هیچ مشکلی درورزشگاه میان هواداران دوتیم بوجودنیامد؛ شهرمادرید فی نفسه شهری میهماندوست است و تنها نکته تاریک آن وجود فردی مانند آگیره در راس دولت است.
آگیره در بازگشت از جلسه ای کوتاهی که در باشگاه داشت، بنری را دردست گرفت تا تقدس اتحاد در اسپانیا را نشان دهد.
به رغم همه این تدابیر، تصویر پویول و ژاوی که اطراف زمین کالدرون می دویدند در حالی که پرچم های باسک و کاتالونیا را بالای سر گرفته بودند، نشان از هویتی داشت که به آن عشق می ورزند.
ورزشی ** 1553**1590
















