پايان تلخ جودوي ايران در آوردگاه جهاني
ورزش. رزمي. كاراته
تهران- خاطره تلخ، تنها دستاورد رزمي كاران تيم ملي ما در رقابتهاي جودوي قهرماني جهان طي رقابتي چهار روزه در توكيو بود.
به گزارش روز دوشنبه ايرنا، رقابتهاي جودوي قهرماني جهان از صبح روز جمعه در توكيو آغاز و به مدت چهار روز به طول انجاميد كه در پايان تيم ملي ژاپن مطابق انتظار و با اقتدار كامل عنوان قهرماني را از آن خود كرد و فرانسه نيز نايب قهرمان شد.
تيم ملي ايران با پنج ورزشكار به نامهاي محسن غفار، علي معلومات، محدجمالي، محمدرضا رودكي و سيامك عدل كسروي عازم ژاپن شد كه طبق پيش بيني بسياري از اهالي جودو، بدون كسب مدال و عدم قرارگرفتن در رنكينگ جهاني به كار خود پايان داد.
جودوي ايران پس از پايان رقابتهاي المپيك ۲۰۰۸در پكن سير نزولي گرفت به طوري كه در تمامي مسابقات با شكستهاي سنگين و دور از انتظار روبرو شد.
نتايج ضعيف در مسابقات قهرماني آسيا، باختهاي دور از انتظار در تورنمنت هاي بينالمللي و در حال حاضر هم شكست در مسابقات قهرماني جهان كارنامه ناكاميهاي تيم ملي در دو سال اخير را تكميل كرد.
به واقع پس از كنار رفتن آرش ميراسماعيلي،محمودميران و مسعودحاجي آخوندزاده، تيم ايران از حضور نفرات كارآمد خالي شد و در طول اين دو سال هيچ جايگزيني براي آنان پيدا نشد.
اين مساله به خوبي نشان داد كه پشتوانهسازي و نگرش به آينده در فدراسيون جودو چندان جايگاه مناسبي ندارد چراكه نفراتي كه در حال حاضر در تركيب تيم ملي هستند حتي به حد نيمي از توان ملي پوشان گذشته را نيز به نمايش نگذاشتند.
در مسابقات جهاني ژاپن محسن غفار در وزن منهاي ۶۶كيلوگرم به ميدان رفت و با كسب يك پيروزي و يك شكست به كار خود پايان داد.
غفار كه سالها ذخيره آرش ميراسماعيلي بود اولين حضور خود را در مسابقات جهاني تجربه ميكرد.
وي در دور نخست تژنوف از تركمنستان را مغلوب كرد و با شكست مقابل جين جو كيم نفر چهارم جهان از كره جنوبي را از گردونه مسابقات كنار رفت.
در وزن منهاي ۷۳كيلوگرم علي معلومات كه تا چندي قبل نفر اول تيم ملي ايران محسوب ميشد هم كاري از پيش نبرد و خيلي زود با يك برد و يك باخت حذف شد.
وي در دور نخستشاريژوف از ازبكستان را برد و در ادامه مغلوب هيروكي آكيموتو از ژاپن شد تا از رسيدن به مدال بازبماند.
در وزن منهاي ۸۱كيلوگرم محمد جمالي جودوكار جوان بدترين عملكرد را برجاي گذاشت تا كادر فني تيم ملي پس از بازگشت در مورد اعزام وي پاسخگو باشند.
جمالي در برابر لوكنتي گمنام از آرژانين در ثانيه بيست و هشتم ضربه فني شد.
در وزن منهاي ۱۰۰كيلوگرم محمدرضا رودكي كه پس از ۲سال مصدوميت دوباره به تيم ملي بازگشته است در اولين مبارزه به ديميتري از روسيه باخت و كنار رفت.
رودكي در وزن آزاد هم براي ايران به ميدان رفت كه با ۳پيروزي و يك باخت بازهم نتوانست مدال آوري كند.
وي اريك آندرسون از آمريكا، ناكانيلي تاكاياوا از فيجي و انيس چلدي از تونس را مغلوب كرد و در برابر تاكاشي كوشيكو از ژاپن باخت و حذف شد.
سيامك عدل كسروي هم در وزن آزاد براي تيم ايران به ميدان رفت كه در ابتدا تاكاياوا از فيجي را برد اما در ادامه به اوسكار برايسون از كوبا باخت تا از دور مسابقات كنار برود.
عدل كسروي كه براي ادامه تحصيل در ژاپن زندگي ميكند بدون هيچ تمرين در تيم ملي از سوي كادر فني تيم ملي مورد تاييد قرار گرفت و در نهايت خيلي زود حذف شد.
با اين شكست سنگين مسوولان فدراسيون بايد هرچه سريعتر فكري به حال شرايط نابسامان تيم ملي داشته باشند چراكه با اين اوصاف در بازيهاي آسيايي ۲۰۱۰گوانگ ژو هم نتايج خوبي انتظار تيم ايران را نميكشد.
از: امير ميرزاييان
















