برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

مسيرهاي مختلف ديواره بيستون براي سنگ نوردان منتشر مي‌شود

ورزش. كوهنوردي. همايش بيستون
تهران - رييس فدراسيون كوهنوردي و صعودهاي ورزشي اعلام كرد: در جشنواره بين‌المللي سنگ نوردي بيستون مسيرهاي مختلف اين ديواره پس از ثبت به چند زبان در كتابي منتشر مي‌شود.

محمود شعاعي روز چهارشنبه به خبرنگار ايرنا گفت: جشنواره بيستون با هدف خروجي مسايل فني، ثبت مسيرهاي طي شده تا كنون و نيز ثبت مسيرهاي جديد براي سنگ نوردان با حضور ورزشكاران داخلي و خارجي به ميزباني كرمانشاه در حال برگزاري است.

وي افزود: همايش‌هاي سنگ نوردي هر سال با حضور ورزشكاران در ديواره‌هاي مطرح جهان برگزار مي‌شود.

شعاعي ادامه داد: توانستيم به كمك ابراهيم نوتاش پيشكسوت كوه نوردي ايران در سازمان كوه‌هاي بلند ‪ GHM‬در فرانسه و معرفي ديواره بيستون با عرض ‪۵‬ هزار متر و طول ‪ ۱۲۰۰‬متر اين همايش را برگزار كنيم.

وي شناساندن مكان‌هاي طبيعي و تاريخي جهان، توسعه گردشگري، شناسايي و نشان دادن ديواره‌هاي طبيعي كشورمان را از مهمترين اهداف برپايي اين همايش اعلام كرد.

شعاعي ادامه داد:در اين همايش ‪ ۷۰‬سنگ نورد ايراني و ‪ ۲۵‬سنگ نورد از كشورهاي فرانسه، سوئيس و اسلواني حضور دارند.

رييس فدراسيون كوهنوردي تصريح كرد: رواديد هشت سنگ نورد انگليسي و آمريكايي براي حضور در اين همايش از سوي ايران صادر نشد.

شعاعي افزود: همچنين مجمع ساليانه فدراسيون كوه نوردي و صعودهاي ورزشي را فردا پنجشنبه در كرمانشاه برگزار مي‌كنيم.

گفتني است كه جشنواره بين‌المللي سنگ نوردي بيستون از روز ترييت بدني آغاز شده و تا ‪ ۳۰‬مهر ماه ادامه دارد.

يادآور مي‌شود كه ديواره بيستون بلندترين و وسيع‌ترين ديواره ايران در نزديكي كرمانشاه واقع شده است. بلندترين مسير آن در حدود ‪ ۱۲۰۰‬متر ارتفاع دارد و وسعت آن بيش از پنج كيلومتر و جنس سنگ آن آهكي و داراي خلل و فرج فراوان است.

اولين بار در دهه ‪ ۴۰‬تيمي از گروه كوه نوردان آرش يك مسير كامل بر روي آن گشايش كردند كه امروزه اغلب آن را با نام مسير هاري روست مي‌شناسند.

تا كنون بيش از ‪ ۱۰‬مسير سنگنوردي بر روي اين ديواره گشايش شده است.




تاریخ: 1389/7/28
کلمات کلیدی: ،
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی: