برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

باج بزرگ منچستريونايتد به روني

جام جم آنلاين: وقتي كه «جو گليزر» مالك آمريكايي باشگاه منچستريونايتد ناچار شد شخصا پاي تلفن رفته و با وين روني و مشاورش پل استرت فورد صحبت كند و به او تضمين دهد باشگاه از نظر مالي توانايي اجراي خواسته‌هايش را براي به خدمت گرفتن ستاره‌هاي جديد دارد ، فصل جديدي در بازيكن‌سالاري در اروپا آغاز شد.

 براي سال‌ها بازيكنان به توصيف روي كين (كاپيتان اسبق منچستريونايتد) «تكه گوشت‌هاي تاريخ مصرف‌دار و فاسد شدني بودند كه تنها براي يك مدت كوتاه مورد احترام قرار مي‌گرفتند». جورج بست زماني كه فقط 27 سال داشت محترمانه از منچستريونايتد اخراج شد چون باشگاه ديگر به او نيازي نداشت و زماني كه ديويد بكام در سال 2003 پس از آن برخورد مشهور در رختكن و پاره شدن ابرويش به خاطر پرتاب كفش از سوي فرگوسن باشگاه را ترك كرد، سرآلكس بال راست ماجراجويي به نام كريس رونالدو را داشت و مطمئن بود بازيكني بهتر از بكام خواهد داشت.

عقب‌نشيني يونايتد

ولي زماني كه قرار شد همين فرمول براي وين روني 25 ساله اجرا شود قانون تغيير كرد و شرايط جديدي رقم خورد. حالا مدير برنامه‌ها در اروپا حقوق هفتگي يحيي توره ساحل عاجي را مبناي كار ستاره‌هايشان قرار داده‌اند. توره براي انتقال از بارسا به منچسترسيتي هفته‌اي 220 هزار پوند از شيخ منصور مالك اماراتي و عضو خاندان سلطنتي ابوظبي دريافت مي‌كند. اين مبلغ واقعا چشمگير است و تنها ليونل مسي با حقوق هفتگي 230 هزار پوند در دنيا از او بيشتر مي‌گيرد. مسي بهترين بازيكن حال حاضر جهان است و اين حقوق مي‌تواند تا حد زيادي توجيه داشته باشد، اما در مورد «توره» هيچ كس تا به حال ادعايي نداشته است.

اين ولخرجي‌ها از سوي منچسترسيتي سبب شده تا معادلات پرداخت به بازيكنان بزرگ ليگ برتر كاملا بهم بخورد و رقم 160 هزار پوند حقوق هفتگي كه زماني به جان تري براي انتقال به اين تيم پيشنهاد شده بود و طلايي به نظر مي‌رسيد، در شرايط فعلي كاملا معمولي جلوه كند و باشگاهي مثل منچستريونايتد را هم مجبور كند پس از عقب‌نشيني مقابل ستاره بزرگش، سناريويي را براي حفظ آبرو بچيند و به رسانه‌ها تحويل دهد كه بعد از امضاي قرارداد تازه روني بخوانيم او از تمام همبازي‌هايش و شخص فرگوسن عذرخواهي كرده و البته در هيچ كدام از اين خبرها به جزييات بيشتري اشاره نشده است!

تغيير سياست باشگاه در 48 ساعت

اين قرارداد نه‌تنها اثبات كرد يونايتد در شرايط بد مالي ناچار به 2 برابر كردن حقوق هفتگي روني بوده بلكه گليزرها، ديويد گيل (مدير اجرايي باشگاه) و فرگوسن همگي در برابر ديگر خواسته روني يعني خريد ستاره‌هاي مطرح براي يك قهرماني در ليگ برتر و ليگ قهرمانان تسليم شده‌اند.

يكي از منابع مطلع در مورد مذاكرات اخير روني و باشگاه گفت: وقتي مربي به كنفرانس خبري آمد و گفت ما نمي‌توانيم به اين شرايط ادامه دهيم، انتظار اين بود كه تابلوي «فروشي» روي گردن روني نصب شود و اين بازيكن بزودي آخرين بازي‌هايش را براي يونايتد انجام دهد، اما در جلسه‌اي كه روز پنجشنبه در دفتر باشگاه برگزار شد همه حاضران (گيل، فرگوسن و نماينده گليزرها) كاملا واقع‌گرايانه با موضوع برخورد كردند و متوجه شدند نمي‌توانند اجازه دهند روني از تيم برود. اين بود كه تصميم گرفتند قرارداد تازه را در كنار تضمين‌هاي مالي براي خريد بازيكنان به روني بدهند و حتي روني را مستقيما با يكي از گليزرها طرف كنند. در يك كلام گليزرها بيش از اين كه روني به آنها احتياج داشته باشد، به وجودش در خط حمله يونايتد نياز داشتند و براي يك لحظه به نظر رسيد قمار مالي 745 ميليون پوندي گليزرها در مورد آينده باشگاه تنها به حضور يا عدم حضور روني بستگي خواهد داشت.

نگراني مربيان محافظه‌كار

آرسن ونگر هم در صحبت‌هايي كه در هفته گذشته با روزنامه‌ها داشت به اين نظم جديد در ليگ برتر اشاره كرد و با اشاره غيرمستقيم به موضوع انتقال نافرجام سس فابرگاس به بارسا گفت: ما حالا بازيكناني را در تيم‌ها مي‌بينيم كه دوست دارند در بالاترين و برترين سطح باشند و در شرايطي در باشگاه مي‌مانند كه خواسته‌هايشان برآورده شود. آنها خودشان را بخش ويژه‌اي از باشگاه مي‌دانند و احساس مي‌كنند قادر به تحميل خواسته‌هايشان هستند. ما در صورتي مي‌توانيم اين بازيكنان را با اين شرايط تازه نگه داريم كه به نيازهاي آنها پاسخ دهيم.

اگر روني در فاصله كمي از كارلوس ته‌وز و كريس رونالدو به فروش مي‌رسيد، يونايتد از نظر مالي دچار مشكلات بيشتري شده و در كنار آن به خدمت گرفتن ستاره‌ها در آينده براي فرگوسن و گيل غيرممكن مي‌شد

ولي با انقلاب مالي سيتي در ليگ برتر، قبول اين نظم جديد از سوي مربيان محافظه‌كاري چون فرگوسن يا ونگر بسيار مشكل خواهد بود و در مورد روني هم با اين كه تمامي طرف‌هاي درگير ارتباط اين بازيكن با سيتي را تكذيب كردند، اما قطعا ورزشگاه ايست‌لند مقصد اول روني در صورت جدايي‌اش از يونايتد بود و او به خوبي مي‌دانست مالكان عرب باشگاه همشهري چقدر حاضرند بابت فوق‌ستاره يونايتد پول پرداخت كنند.

با اين همه بايد ديد پس از امضاي قرارداد گليزرها به بخش مهم‌تر قرارداد چگونه عمل خواهند كرد و قراردادهاي تازه در ژانويه با كدام بازيكنان امضا مي‌شود. گيل مدعي است باشگاه 165 ميليون پوند نقد در بانك دارد و هر زمان كه فرگوسن صلاح ببيند مي‌تواند از اين سرمايه براي خريد بازيكنان استفاده كند، اما ارقامي كه در منابع ديگر منتشر شده حكايت ديگري دارد و نشان مي‌دهد مديران باشگاه سود 100 ميليون پوندي باشگاه را پس از كسر ماليات، بهره وام‌ها و ساير هزينه‌ها بدل به ضرر 83 ميليون پوندي كرده‌اند.

مشكل براي يونايتد تازه شروع شده

ستاره‌هاي نه‌چندان دست بالاي اروپايي هم كم قيمت ندارند. انتقال مانوئل نوير آلماني به اولدترافورد براي جايگزيني ادوين وان‌درسار حداقل 18 ميليون دلار آب مي‌خورد و داويد لوييز از بنفيكا كه مطرح‌ترين هافبك مياني پرتغال است براي بازي در يونايتد 20 ميليون هزينه روي دست گليزرها خواهد گذاشت. اسنايدر هافبك فوق‌العاده اينتر هم از شرايطش در اين باشگاه ناراضي است، اما اگر قرار باشد به يونايتد بيايد بايد 40 ميليون دلار به علاوه دستمزد رويايي‌اش را در نظر گرفت.

اگر پيشرفتي كه مدنظر روني بوده از اين بابت فراهم نشود و قرار باشد همچنان در كنار خاوير هرناندز، ببه و كريس اسمالينگ به دنبال جام قهرماني ليگ قهرمانان يا ليگ برتر باشد، او اين حق را براي خودش در قرارداد قائل شده تا با متهم كردن مالكان يونايتد به خلف‌وعده، راهي سيتي يا رئال‌مادريد شود.

روند فوتبال 20 سال اخير در اروپا موجب شده باشگاه‌ها هر سال بيشتر از سال گذشته به بازيكنان‌شان وابسته شوند و حتي بزرگ‌ترين باشگاه‌ها هم ناچار به باج دادن به ستاره‌هايشان شوند.

طبق قانون فيفا وقتي بازيكني به سومين سال قراردادش مي‌رسد مي‌تواند براي آينده‌اش تصميم‌گيري كند، اما ارزش منحصر به فرد روني براي يونايتد سبب شده تا وقتي روي فرم باشد محور تمامي حركات تيم است و در كنار آن مهم‌ترين وزنه براي بازاريابي باشگاه به حساب مي‌آيد.

فرار از سرنوشت تورس

اگر روني در فاصله كمي از كارلوس ته‌وز و كريس رونالدو به فروش مي‌رسيد، يونايتد از نظر مالي دچار مشكلات بيشتري شده و در كنار آن به خدمت گرفتن ستاره‌ها در آينده براي فرگوسن و گيل غيرممكن مي‌شد.

روني سرنوشت ليورپول را براي منچستر هم ممكن دانسته است. قرمزها 2 فصل قبل پس از يونايتد دوم شدند ولي حالا در رده نوزدهم هستند و براي باقي ماندن در ليگ برتر بايد مبارزه كنند. او نمي‌خواهد به سرنوشت استيون جرارد يا فرناندو تورس دچار شود. از طرفي با اين كه يونايتد به ظاهر شرايط مالي بهتري از ليورپول دارد و بابت 100 ميليون پوندي كه در حساب دارد برنامه‌ها در سر دارد، اما بدهي‌هاي آن 2 برابر ليورپول است و روني و مشاوران او با هواداران سبز و زرد يونايتد موافق هستند كه گليزرها با برنامه مالي‌شان اين باشگاه را به خاك سياه نشانده‌اند.

يكي از سخنگويان همين بخش از هواداران مي‌گويد: باشگاه ما درآمدهاي نجومي دارد ولي ما نمي‌توانيم با چلسي، رئال مادريد يا منچسترسيتي رقابت كنيم.

اگر روني هم مي‌رفت شرايط براي يونايتد در زمين فاجعه‌آميز مي‌شد و گليزرها حتي نگران شورش هواداران بودند.

روزنامه تلگراف 
مترجم: اميررضا نوري‌زاده

تاریخ: 1389/8/6
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی: