اظهارات دايي صحت ندارد
علي كفاشيان رئيس فدراسيون فوتبال در گفتوگوي اختصاصي با فارس درباره عملكرد تيمهاي نوجوانان و جوانان، سفر مارادونا به ايران و اظهارات دايي صحبتهايي انجام داد كه در زير ميخوانيد:
* روز گذشته جلسه كميته تيمهاي ملي برگزار شد. چه مسائلي در اين جلسه مطرح شد؟
جلسه خوبي برگزار و در مورد سرمربي تيمهاي نوجوانان زير 14 سال و زير 17 سال صحبت كرديم.
* درباره نتايج تيم جوانان و نوجوانان صحبت شد؟
خير. عملكرد نوجوانان و جوانان را در روزهاي گذشته مورد بررسي قرار داده بوديم و جلسه ديروز مربوط به اين موضوع نبود.
* اما مسائل مروبط به نتايج آنها در اين مدت بسيار زياد بود.
ببينيد مسابقات آسيايي نوجوانان از سال 1984 آغاز شده و هر 2 سال يكبار اين رقابتها برگزار ميشود. تاكنون ايران در اين مسابقات فقط دو با در بين تيمهاي برتر قرار گرفته كه يكبار آن در زمان مديريت ما و در سال 2008 اتفاق افتاد كه اول شديم. در سال 2000 نيز توانستيم به مقام دومي دست يابيم هرچند كه آينده ثابت شد كه تيم صغرسني داشته است.
* يعني مشكل ما از گذشته بوده است؟
بله. به استثناي دوره قبلي، ما در هيچ دورهاي نتوانستيم به مقام قهرماني دست يابيم. اين موضوع نشان دهنده اين است كه ساختار ورزش فوتبال ما در پايه از 30 سال گذشته ضعيف بوده و هم اكنون بايد با برنامه ريزي اين ضعف را از بين ببريم.
* نتايج ساير تيمهاي آسيايي در اين رقابتها چطور بود؟
چين و تايلند هر كدام توانستند يك بار به عنوان قهرمان دست يابند و عمان كه ما در اين دوره از رقابتها با 5 گل شكستش داديم توانسته 2 بار عنوان قهرماني را از آن خود كند. ژاپن، عربستان و كرهشمالي نيز 2 بار قهرمان شدهاند. تيمهايي كه در پايه تمركز داشته باشند ميتوانند موفقيت كسب كنند. در سالهاي گذشته روي تيم هاي پايه سرمايهگذاري نكردهايم كه هماكنون انتظار توقع داريم.
* بيشتر انتقادات پس از نتايج تيم روي شخص مربيان بود. نظر شما درباره عملكرد مربيان چيست؟
شخص مهم نيست. اگر همين تيم به دور بعدي رقابت ها صعود مي كرد چنين انتقاداتي وجود داشت؟ هربار كه تيمي نتيجه نمي گيرد بيشترين انتقادات و فشارها روي مربي است. در حالي كه بايد برنامهريزي كنيم تا بتوانيم نتايج مطلوبي در مسابقات بگيريم. هيچ شخصي نمي تواند مدعي شود كه در گذشته اقدامات اساسي صورت گرفته است.
* آيا كميته فني عملكرد مربيان به ويژه اكبر محمدي را مورد ارزيابي قرار داده است؟
كميته فني جلساتي را برگزار و در مورد عملكرد آنها صحبت كرد، اما نكته اي كه بايد توجه داشت اين است كه بازيكنان زيادي در اين دوره از مسابقات تغيير كرده اند و همين امر نيز تاثير بسزايي در نتايج تيم داشت. اينكه ميگويند فردي با روابط فاميلي و تحميلي آمده نادرست است.
*شايعه كنار رفتن عباس ترابيان از كميته بين الملل و حضور بيات در اين كميته صحت دارد؟
بركناري ترابيان مطرح نيست بلكه بيات از باشگاه سايپا به عنوان معاون عباس ترابيان در كميته بينالملل فدراسيون فوتبال حضور خواهد داشت. در واقع وي براي كمك بيشتر به ترابيان به فدراسيون آمده و بحث جانشيني در اين زمينه صحت ندارد.
* داستان سفر مارادونا به تهران و نشستن وي روي نيمكت تيم ملي چيست؟
حضور مارادونا براي بحث مربيگري نيست بلكه فقط براي بازديد ميخواهد به ايران بيايد. مارادونا قبل از اينكه سرمربي آرژانتين شود، تمايل داشت در ايران حاضر شود، اما با پذيرفتن هدايت تيم آرژانتين اين امر منتفي شد. هم اكنون صحبتهايي را بار ديگر آغاز كردهايم و قرار است او براي بازديد به ايران بيايد، اما زمانش مشخص نيست.
* از مهناز اميرشقاقي، مربي تيم بانوان كه اين روزها ناپديد شده خبري داريد؟
وي ناپديد نيست. خودم با وي صحبت كردم. مشكلي در اين زمينه وجود ندارد.
* فدراسيون تمام مبلغ قرارداد اميرشقاقي را پرداخت كرده است؟
چنين مسئله اي صحت ندارد و تاكنون وي هيچ پولي از فدراسيون دريافت نكرده است.
* همچنان با اين مربي ادامه خواهيد داد؟
فردا در فدراسيون فوتبال جلسه اي با اميرشقاقي برگزار خواهيم كرد تا مسايل روشن تر شود و بعد از جلسه همه چيز مشخص مي شود.
* علي دايي در نشست خبري پس از بازي با نفت اعلام كرد برادر خانم شما در فدراسيون هم رئيس امور مالي و هم سرپرست تيمهاي ملي نوجوانان و جوانان اميد بوده. آيا طباطبايي 3 حكم از طرف شما دريافت كرده است؟
خير. اين صحبت درست نيست. امور مالي فدراسيون فوتبال برعهده ايمانزاده است و طباطبايي فقط براي برقراري ارتباط بين من و آنها است. همچنين او مدتي بدون دريافت هيچ دستمزدي سرپرست بود.
* شما حكمي براي او صادر كرديد؟
نميدانم. خاطرم نيست.
* علاوه بر اين دايي مدعي است كه در زمان سرمربيگري اش در تيم ملي، فدراسيون بدون توجه به خواسته هايش براي وي بازي هاي دوستانه هماهنگ مي كرد؟
اين طور نيست. همه برنامه هاي ما با توافق دايي انجام مي گرفت و ما با هم تصميم ميگرفتيم اردو و يا بازي دوستانه اي را برگزار كنيم. البته مهدي تاج در جريان برگزاري اين بازي ها و اردو بود و بهتر مي تواند توضيح بدهد، اما اينكه فدراسيون بدون هماهنگي با دايي كاري براي تيم ملي انجام داده باشد صحت ندارد.
در آن زمان دايي پيشنهادهايي به ما مي داد و ما هم پيشنهادهاي خودمان را به وي ارائه مي كرديم و همه چيز با توافق طرفين بود و چنين چيزي را به ياد ندارم كه ما بدون آگاهي و اطلاع دايي كاري كنيم.
* خبر داريد كه كميته انضباطي علي دايي را ممنوعالمصاحبه كرده است؟
بله. كميته انضباطي مسئوليت خود را مي داند و تشخيص داده دايي را به علت مصاحبههاي اخيرش ممنوعالمصاحبه كند. آنها كار خود را انجام ميدهند و هر شحصي كه برخلاف قانون عمل كند را جريمه ميكنند بنابراين اين كميته طبق قانون با وي رفتار كرده است. البته من اين خبر را از تلويزيون شنيدم و ميدانم كه آنها كار قانوني خودشان را انجام مي دهند.
* اوكتاويو به طور رسمي سرمربي تيم ملي فوتبال ساحلي ايران شد؟
بله. ما با اين مربي برزيلي قرارداد امضا كرديم و هماكنون او تيم را تمرين مي دهد و 2 بازي نيز با ژاپن انجام داده است.
















