برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

ليگ قهرمانان آسيا پرواز ذوب‌آهن به سوي قهرماني

جام جم آنلاين: ذوب آهن اصفهان چهارمين باشگاه ايراني است که افتخار حضور در فينال مسابقات جام باشگاه‌ها و ليگ قهرمانان آسيا را کسب مي کند ، افتخاري که اين بار حسرت 17 سال ناکامي در قهرماني قاره کهن را به دنبال دارد.

به گزارش مهر، در تاريخ 16 آبان‌ماه 1388 که قرعه کشي مسابقات فوتبال ليگ قهرمانان 2010 آسيا برگزار و مشخص شد که تيم ذوب آهن با تيم‌هاي مدعي و مطرحي چون الاتحاد عربستان، بنيادکار ازبکستان والوحده امارات همگروه شده است، همه پيش بيني مي کردند، تيم منصور ابراهيم زاده خيلي زود با رقابت‌ها وداع مي کند.

منصور ابراهيم‌زاده اما به واقع معني رسيدن از مرگ به زندگي را تعريف کرد. او پس از نخستين پيروزي تيمش در مسابقات ليگ قهرمانان آسيا برابر الوحده امارات در مواجهه با اين پرسش که «آيا ذوب آهن مي تواند از گروه مرگ صعود کند؟» ، با اعتماد به نفسي مثالزدني گفت:«دوستان اسم اين گروه را گروه مرگ گذاشته‌اند اما من گروه B ليگ قهرمانان آسيا را گروه زندگي مي نامم چرا که اعتقاد دارم زماني که انسان با مرگ دسته و پنجه نرم مي کند و موفق به زنده ماندن مي شود اميد داشته و از توانايي خود مطمئن بوده است. ما هم اگر مي خواهيم به مراحل نهايي ليگ قهرمانان صعود کنيم بايد با حريف بزرگ آسيايي مبارزه کرده و به موفقيت دست يابيم. ما با اين ديدگاه در ليگ قهرمانان آسيا حضور يافتيم و مي دانيم که تيم هاي الاتحاد عربستان ، الوحده امارات و بنيادکار ازبکستان نيز ديدگاهي همچون ديدگاه ما دارند».

ابراهيم‌زاده و تيمش به خوبي از پس اين تيم‌ها برآمدند، قدرت تيم‌هاي مدعي الاتحاد عربستان، الوحده امارات و بنيادکار ازبکستان را به به ثمر کردند و خود مدعي نخست صعود از گروه مرگ نه ؛ زندگي شدند. منصور ابراهيم‌زاده تازه بعد از نخستين پيروزي بزرگ تيمش در مسابقات ليگ قهرمانان آسيا آنهم مقابل تيم پرمدعا و قدرتمند بنيادکار ازبکستان حرف از روياهايي زد که آن روزها دست نيافتني بود.

اين مربي موفق در تاريخ چهارم فروردين ماه 1389 بعد از پيروزي 3 برصفر مقابل قهرمان ازبکستان گفت:«هدف ذوب آهن حضور در مسابقات جام باشگاه‌هاي جهان است. ابزار رسيدن به اين موفقيت را داريم اما بايد تلاش بيشتري داشته باشيم».

با گذشت 234 روز از آن تاريخ ذوب آهن به يکقدمي قهرماني آسيا و تحقق روياي منصور ابراهيم‌زاده و شاگردانش رسيده است. اين تيم با پشت سر گذاشتن تيم‌هاي مدعي و پرقدرتي چون الاتحاد و الهلال عربستان، بنيادکار ازبکستان، پوهانگ استيلرز کره جنوبي، مس کرمان و الاتحاد امارات با شايستگي به ديدار نهايي هشتمين دوره مسابقات فوتبال ليگ قهرمانان آسيا صعود کرده است.

ذوب آهن در مراحل گذشته تيم‌هايي را شکست داده که هرکدام براي خود مدعي هستند و در کارنامه‌شان چندين عنوان قهرماني در آسيا ديده مي شود. پوهانگ (3 قهرماني در جام باشگاه‌ها و ليگ قهرمانان آسيا)، الاتحاد و الهلال عربستان (هرکدام 2 بار قهرماني در جام باشگاه‌ها و ليگ قهرمانان آسيا) در راه صعود به ديدار فينال ليگ قهرمانان آسيا مقابل ذوب آهن قرار گرفتند که هرکدام به شکلي مختلف تن به شکست دادند.

ذوب آهن در مراحل مختلف فصل جاري مسابقات ليگ قهرمانان آسيا عملکردي درخشان داشته و با به ثمر رساندن 14 گل و دريافت پنج گل پاي به ديدار نهايي اين رقابت‌ها مي گذارد.

تيم ابراهيم زاده طي 11 ديداري که در فصل جاري ليگ قهرمانان آسيا برگزار کرده است، فقط پنج گل خورد که ميانگين آن چيزي کمتر از نيم گل در هر بازي مي‌شود. تيم ابراهيم‌زاده در تمامي ديدارهاي خانگي خود به پيروزي رسيده و تنها در ديدار خارج از خانه خود برابر تيم الوحده امارات با يک گل تن به شکست داده است.

سپيدپوشان اصفهاني که به عنوان قهرمان جام حذفي فصل 88 - 1387 جواز صعود به مسابقات فوتبال ليگ قهرمانان آسيا را بدست آوردند، در دومين تجربه آسيايي خود به جايگاهي رسيده‌اند که در تاريخ فوتبال باشگاهي ايران پيش از اين تنها سه تيم ايراني استقلال، پاس تهران و سپاهان اصفهان بدان دست يافته بودند. افتخار حضور در فينال ليگ قهرمانان آسيا هفت بار نصيب تيم‌هاي ايراني شده که تنها سه تيم ياد شده آن را فتح کرده اند.

شاگردان منصور ابراهيم‌زاده تا پيش از حضور در ديدار نهايي ليگ قهرمانان آسيا توانسته‌اند در ورزشگاه‎هاي چون جار تاشکند، استيل يارد پوهانگ، ملک فهد رياض و ملک عبدالله عربستان سربلند بيرون بيايند. روز شنبه آنها در ورزشگاه ملي توکيو با هدف تداوم پيروزي‌هاي خود و شکست سئونگنام ايلهواچونما به ميدان مي روند. ورزشگاه ملي توکيو، پنجمين ورزشگاهي است که بايد توسط لشگر ابراهيم‌زاده فتح شود.

ابراهيم زاده که با وجود ساختن تيم شايسته ذوب آهن طي سال‌هاي اخير فقط يک جام قهرماني آنهم در جام حذفي کسب کرده، حالا در آستانه دستيابي به افتخاري است که در فوتبال ايران تنها نصيب منصور پورحيدري و فيروز کريمي (مربيان ايراني استقلال و پاس در زمان قهرماني آسيا) شده است. نکته: استقلال در سال 1970 با مربيگري رايکوف قهرمان آسيا شد.

سئونگنام ، اسب بالدار و پرافتخار

تيم سئونگنام ايلهوا چونماي کره جنوبي، پرافتخارترين تيم فوتبال اين کشور است. در کارنامه اين تيم هفت قهرماني و سه نايب قهرماني در ليگ فوتبال کره ديده مي شود. اين تيم که از سال 1989 تاسيس شده و از عمر فعاليت آن نزديک به 21 سال مي‌گذرد، علاوه بر اين موفقيت‌ها در ليگ کره، يکبار به عنوان قهرماني جام فدراسيون فوتبال کره جنوبي دست يافته و يکبار هم عنوان قهرماني سوپرجام باشگاه‌هاي اين کشور را بدست آورده است.

در فصل 96 - 1995 فوتبال آسيا تيم فوتبال سئونگنام ايلهواچونما با برتري مقابل سايپاي ايران به ديدار نهايي مسابقات فوتبال جام باشگاه‌هاي آسيا صعود کرد و توانست با برتري يک برصفر مقابل النصر عربستان براي نخستين بار به عنوان قهرماني آسيا دست يابد.

اين تيم در فصول 1997 و 2004 نيز به ديدار نهايي مسابقات فوتبال جام باشگاه‌ها و ليگ قهرمانان آسيا صعود کرد اما به ترتيب با تحمل شکست در ديدار با پوهانگ کره‌جنوبي و الاتحاد عربستان به عنوان نايب قهرماني آسيا بسنده کرد. سئونگنام در صورت شکست برابر ذوب آهن در فينال ليگ قهرمانان آسيا ‌‎ناکامي‌هايش در فتح جام قهرماني اين رقابت‌ها به عدد سه رسيده و به نوعي «هت‌تريک» خواهد کرد!

تيم سئونگنام در سال 1996 توانست به عنوان قهرماني سوپرجام باشگاه‌هاي آسيا دست يابد و اين آخرين افتخار آسيايي اسب‌هاي بالدار کره جنوبي است. چونما در زبان کره‌اي به معناي اسب بالدار است، و باشگاه ايلهواچونما اين نماد را به عنوان سمبل خود برگزيده است.

تيم سئونگنام آخرين بار در سال 2006 بر سکوي نخست کي ليگ قرار گرفت تا با هفت عنوان قهرماني پرافتخارترين باشگاه کره‌اي شود.

سرمربي تيم سئونگنام «شين تائه يونگ» است. اين مربي 40 ساله 12 سال سابقه بازي در تيم سئونگنام را دارد. او طي سالهاي 93 تا 97 در تيم ملي کره جنوبي حضور داشته و در 21 بازي که براي اين تيم انجام داده تنها سه گل به ثمر رسانده است. يونگ از سال 2008 تا به امروز هدايت تيم سئونگنام را برعهده دارد.

در تيم سئونگنام سه بازيکن خارجي به نام‌هاي ساشا اوگننوفسکي (استراليا)، دژان رادونوويچ (مونته نگرو)، مارسيو مولينا (کلمبيا) بازي مي کنند. در اين بين «مارسيو مولينا» با سابقه بازي در تيم‌هاي «سن لورنزو» آرژانتين، «سانتوس» برزيل و «العين» امارات سرآمد ديگر بازيکنان خارجي اين تيم است.

سئونگنام ايلهوا در بازي فينال ليگ قهرمانان آسيا برابر ذوب آهن دو غايب بزرگ دارد.«ژنان رادونيچ» مهاجم مونته نگرويي و «چئون کوانگ جين» بازيکنان کليدي سئونگنام هستند که نمي توانند در بازي فينال حاضر باشند.

تيم سئونگام در مرحله گروهي مسابقات فوتبال ليگ قهرمانان آسيا با تيمهاي کاوازاکي فرونتال ژاپن، ملبورن ويکتوري استراليا و بيجينگ گوان چين رقابت کرد و با پنج پيروزي و يک شکست به عنوان صدرنشين گروه E به مرحله يک هشتم نهايي رقابت‌ها صعود کرد. تنها شکست اين تيم در مرحله مقدماتي در ديدار با کاوازاکي فرونتال رقم خورد و در آن بازي با نتيجه 3 برصفر تن به شکست داد.

اين تيم با برتري مقابل تيم‌هاي گامبااوزاکا ژاپن، سوون سامسونگ بلووينگز کره جنوبي و الشباب عربستان به ديدار نهايي مسابقات ليگ قهرمانان آسيا صعود کرد. اين تيم با به ثمر رساندن 22 گل و دريافت 13 گل در 11 بازي فيناليست ليگ قهرمانان آسيا شده است.

تاریخ: 1389/8/23
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی: