ذوب آهن براي نخستينبار در تاريخ خود راهي فينال ليگ قهرمانان آسيا شده است جام را به خانه بياور
راهيابي به فينال اين مسابقات براي شاگردان منصور ابراهيمزاده در شرايطي دستيافتني شد كه با انگيزه، خودباوري و پشتكاري مثالزدني تيمهاي بزرگي چون الاتحاد و الهلال عربستان و پوهانگ استيلرز كره جنوبي را از پيش رو برداشتند تا ارزش كار اين تيم بيحاشيه دوچندان شود. ذوبآهن اصفهان در ديدار نهايي بايد مقابل
سئونگنام كره جنوبي قرار بگيرد.
نماينده فوتبال كشورمان براي نخستينبار در تاريخ اين باشگاه راهي فينال ليگ قهرمانان آسيا شده است، در حالي كه حريف ذوبآهن تاكنون 3 بار فينال را تجربه كرده است، با اين حال ذوبآهن اصفهان كه راه سختي را تا رسيدن به فينال طي كرده، اميدواريهاي زيادي براي ديدار نهايي دارد كه مهمترين آن انگيزه و خواست جمعي ابراهيمزاده و شاگردانش است، سبز و سفيدپوشان اصفهاني صعود به فينال را كار نيمهتمامي ميدانند كه بايد با قهرماني در اين دوره از رقابتها تمام شود، اين را مديرعامل اين باشگاه با قاطعيت ميگويد و اميدوار است تيمش 22 آبان جشن قهرماني آسيا را در توكيو ژاپن، محل برگزاري فينال اين رقابتها برپا كند.
دلايل رسيدن ذوبآهن به فينال
اصغر دليلي، مديرعامل باشگاه ذوبآهن اصفهان در گفتوگو با «جامجم» از مهمترين دلايلي كه تيمش را به فينال ليگ قهرمانان آسيا رساند ميگويد و ميافزايد: ما 2 گروه كاري داريم كه ذوبآهن را به اين جايگاه رساندند، يكي همين گروهي كه درون زمين فوتبال كار ميكنند و گروه ديگر كه به عنوان پشتيبان و برنامهريز نقش تعيينكنندهاي دارد. به نظر من از نقش پنهان و فوقالعاده تاثيرگذار گروه دوم براي رسيدن گروه اول به هدف نبايد ساده گذشت، تمام تلاش تيم مديريتي و حمايتكننده اين بوده كه طي يك فعاليت حرفهاي تيم فوتبال را به سمت هدف سوق دهد كه اين اهداف منظم و حساب شده به ثمر رسيده و بايد منتظر تكميل آن باشيم.
برنامهريزي تا رسيدن به قهرماني
دليلي از برنامهريزي حرف ميزند، چيزي كه بسياري از كارشناسان در بررسي عملكرد قابل قبول ذوبآهن به آن اشاره ميكنند، برنامهاي كه خيلي از تيمهاي به مراتب پرهزينهتر نتوانستند براي تيمشان تدوين كنند شايد به خاطر صحيح بودن همين برنامههاست كه مديرعامل ذوبآهن با قاطعيت از برنامه حساب شده تيمش براي ديدار با
سئونگ نام كره جنوبي صحبت ميكند و به «جامجم» ميگويد: از من ميپرسند كه قول قهرماني ذوبآهن را ميدهيد يا نه و من فقط ميتوانم اطمينان دهم كه ما با همان برنامهريزي كه از ابتدا مشاهده كرديد به سمت فينال پيش ميرويم و با وجود سختي كار قول ميدهم دست خالي از توكيو برنگرديم.
افتخارات كره، اعتماد به نفس ذوبآهن
اما كره جنوبي، پرافتخارترين كشور در فتح جام باشگاههاي آسياست. زماني كه رقابتهاي جام باشگاههاي آسيا برگزار ميشد تيمهاي كرهاي با 6 عنوان قهرماني در 21 دوره از رقابتهاي برگزار شده در اين زمينه ركورددار بودند، سوون بلووينگز و پوهانگ استيلرز با 2 بار و دوو رويالز وايلهوا چونما با يكبار قهرماني كارنامه كره را قابل قبول كردند و از سال 2002 كه با ادغام رقابتهاي جام باشگاههاي آسيا و جام در جام، مسابقات تحت عنوان ليگ قهرمانان آسيا برگزار شد.
در سال 2006 و 2009 هيونداي موتور و پوهانگ استيلرز توانستند براي كره جنوبي افتخارآفريني كنند، اما اين افتخارات باعث نميشود كه نماينده كشور ما جا بزند، چون هر چه باشد قهرمان دوره قبل از همين كره جنوبي يعني يوهانگ استيلرز را حذف كرده است و حالا ديگر تيم بيتجربهاي نيست.
مديرعامل باشگاه ذوبآهن اصفهان از انگيزهها و اميدهايي ميگويد كه قرار است نماينده فوتبال كشورمان را بر سكوي نخست آسيا قرار دهد، براستي اين طلسم ميشكند؟
اصغر دليلي با ما همعقيده است و البته حرفهايي ميزند كه نشان از اعتماد به نفس حاكم بر اعضاي اين باشگاه دارد، اعتماد به نفسي كه سعي ميشود به بازيكنان منتقل شود. او به «جامجم» ميگويد به نظر من تيمي كه به فينال رسيده جداي از نامش تيم قدرتمندي است، ما از نزديك شاهد سختي كار بوديم، واقعا رقابتها فشرده و سنگين بود، بنابراين حريف كرهاي ما تيم قدرتمندي است و مطمئنا يك سر و گردن از بقيه تيمها بالاتر بوده كه به فينال رسيده است، اما اين اتفاق براي ما هم افتاده، ما به بازيكنان ميگوييم كه ذرهاي حريف را ساده فرض نكنند، اما به همان اندازه هم خودشان را كوچك نبينند، ما تا اين مرحله با خودباوري و اعتماد به نفس مربيان و بازيكنان بالا آمديم و به فينال هم به اين چشم نگاه ميكنيم، كره جنوبي كشور پرافتخاري در قهرماني باشگاههاي آسياست، اما ما هم براي بهبود وضعيت كارنامه فوتبال ايران به فينال ميرويم.
هيچ ترفندي كارساز نيست
اين مسابقه شنبه 22 آبان در يك كشور بيطرف يعني ژاپن برگزار ميشود، ورزشگاه ملي توكيو ميزبان ديدار فينال هشتمين دوره ليگ قهرمانان آسياست، اتفاقا داور هم ژاپني است، يوئيجي نيشيمورا كه داور چهارم ديدار نهايي جام جهاني 2010 آفريقا بوده و در تيم داوري بازي اسپانيا و هلند در ژوهانسبورگ عملكرد خوبي داشته است، اين مسابقه را سوت خواهد زد.
در مورد مكان برگزاري اين بازي و داور ميدان نظرات متفاوتي هست، بعضيها اين انتخاب را به سود ذوبآهن ميدانند و معتقدند همين كه داور از كشورهاي حوزه خليج فارس نيست ذوبآهن ميتواند با خيالي آسوده به ميدان برود، اما گروهي هم بر اين باورند كه ژاپن از شرق آسياست و نزديكي بيشتري با كره جنوبي دارد.
مديرعامل باشگاه ذوبآهن اصفهان اما ديدگاه ديگري دارد، دليلي ميگويد: تيمي كه ميخواهد قهرمان آسيا شود بايد فكر تمام اين قضايا را بكند، اگر ما قدرتمند و قاطع باشيم هيچ ترفندي نميتواند مانع قهرمانيمان باشد، بنابراين به اين مسائل فكر نميكنيم و سعي ميكنيم كار را در ميدان عمل تمام كنيم.
اولين و آخرين رويارويي با كرهايها
اولين رويارويي تيمهاي باشگاهي ايران و كرهجنوبي به سال 1374 برميگردد، سايپا با ايلهوا چونما روبهرو شد و با شكست يك بر صفر از راهيابي به فينال بازماند، آخرين رويارويي هم خود ذوب آهن پشت سر گذاشت، در مرحله يك چهارم نهايي شاگردان ابراهيمزاده، پوهانگ، مدافع عنوان قهرماني را از پيش رو برداشت كارشناسان معتقدند پوهانگ به مراتب قدرتمندتر از سئونگ نام است، سئونگ نام با پيروزي بر الشباب عربستان به فينال راه يافته است، البته مسابقه دو تيم 4 بر 4 به تساوي رسيد و تيم كرهاي به لطف قانون گلزده در خانه حريف به ديدار نهايي رسيد.
پاداش براي تقدير، نه براي تحريك
اما پاداش قهرماني، روالي كه باشگاه ذوب آهن در پيش گرفته جالب توجه است.
در فوتبالي كه براي پيروزي در يك شهرآورد يا بازيهاي مهم ليگ برتر خودمان گاهي پاداشهاي غيرمعقولي پرداخت ميشود، ذوبآهن در اين زمينه متفاوت ظاهر شده است، وقتي در مورد پاداش قهرماني از دليلي ميپرسيم او به نكته جالبي اشاره ميكند: قطعا قهرماني در اين مسابقات با پاداش خوبي از سوي باشگاه همراه خواهد بود اما اين كه بخواهيم از پاداش به عنوان ابزاري براي افزايش انگيزه بازيكنان استفاده كنيم و از حالا اعلام كنيم اينگونه نخواهد بود، پاداش كاري است براي تقدير نه ابزاري براي تحريك و تشويق، در حال حاضر مهمترين عامل افزايش انگيزه براي بچههاي ما لذت قهرماني و كسب جام است، چيزي كه واقعا ارزشمند است و كار تيم ما را كامل ميكند. رسيدن به فينال كار نيمهتمام تيم ذوب آهن است كه با آوردن جام به خانه كامل ميشود.
سارا احمديان / جامجم
















