برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

برگزاری چهاردهمین نشست کافه فوتبال

چهاردهمین نشست کافه فوتبال با حضور پیشکسوتان و کارشناسان فوتبال و نمایندگان مجلس برگزار شد.

چهاردهمین نشست از سلسله نشست‌های کافه فوتبال با مسوولیت سعید ناصری و همکاری فدراسیون فوتبال دیروز (سه‌شنبه) در آکادمی ملی المپیک برگزار شد. در این نشست که جمعی از کارشناسان و پیشکسوتان عرصه داوری و فوتبال، مسوولان فدراسیون و همچنین فلاحت‌پیشه و یحیی زاده نمایندگان مجلس حضور داشتند به مسائل و اختلافات فوتبال ایران پرداخته شد.

*** زندی: هر کاری در فوتبال کنیم به جایی نمی‌رسیم چون بنیانش سست است

در این جلسه افراد مختلفی به سخنرانی پرداختند از جمله زندی که گفت: اگر می‌خواهیم فوتبال‌مان به جایی برسد باید در بنیان فوتبال‌مان بازنگری کنیم. ما در این فوتبال هر کاری کنیم به نتیجه نمی‌رسد چون بنیانش سست است. این شیوه باشگاه‌داری که ما انجام می‌دهیم درست نیست. فدراسیونی که تشکیل می‌شود و افرادی مانند مصطفوی،‌دادکان، نوآموز و حبیبی در آن هیچ کاره‌اند، هر کاری بکند غلط است.

*** تاج: سند توسعه فوتبال نوشته‌ایم اما کامل و کافی نیست.

مهدی تاج نایب رییس فدراسیون فوتبال نیز اظهار کرد: حیفم می‌آید که از نظرات کارشناسان داوری، فوتبال و دوستان اهل رسانه استفاده نکنم. ما یک سند توسعه فوتبال نوشته‌ایم اما کامل و کافی نیست و باید به همه حاضرین و کارشناسان بگویم که ما این برنامه را به اینجا رسانده‌ایم. شما بیایید کمک کنید و بهترش کنید.

وی ادامه داد: حدود چهار ماه پیش سند توسعه فدراسیون فوتبال آمریکا را ترجمه کردیم و نوشتیم. همچنین درباره قطر، استرالیا، ژاپن و کره تحقیقاتی را انجام دادیم و از بعضی کشورها که سندشان را منتشر نکرده بودند، حضوری درخواست کردیم و این اسناد را همسان‌سازی کردیم. کارشناسان این سند توسعه را بررسی کنند و بگویند که کدام قسمت‌هایش اشکال دارد.

تاج در پاسخ به سوال ناصری که گفته بود چند سالی است این بحث‌ها وجود دارد بالاخره به کجا ختم خواهد شد؟ بیان کرد: این سند را با ایرادهای زیادی که داشت منتشر کردیم. اگر ندانیم کدام سمت می‌رویم، هر راهی را که برویم خیر است ولی اگر این برنامه را نقشه راه خودمان قرار بدهیم می‌توانیم ملاک خوبی برای سنجیدن باشد.

*** ممیز: کمترین ارزش را برای داور قائلیم، بچه هم که بودیم ضعیف‌ترها را داور می‌گذاشتند.

در ادامه جلسه مصطفی ممیز به سخنرانی پرداخت و اظهار کرد: مشکل ما در داوری این است که اساسا به داور احترام نمی‌گذاریم و کمترین ارزش را برای داور قائلیم. زمانی هم که بچه بودیم و فوتبال بازی می‌کردیم، ضعیف‌ترها را داور می‌گذاشتند.

وی با اشاره به استعفای عنایت ادامه داد:‌ عنایت اولین و آخرین کسی نیست که از کمیته داوری رفت. از قدیم تا کنون این‌ همه رییس‌های کمیته‌های داوران فدراسیون عوض شدند. چه تغییری در داوری ایجاد شد؟! من مخالف عنایت هستم ولی می‌گویم چرا او را برکنار کردید و چرا عسگری را آوردید؟ فکر می‌کنم که انتخاب رییسان داوران بر اساس رابطه بوده است، به جز چند نفر مثل زنده یاد رضا حیدری و رضا غیاثی که واقعا زحمت کشیدند.

ممیز در سخنانش خطاب به مسوولین فدراسیون گفت: افرادی مانند نظری، خوشخوان و بهروان را همراه عنایت به کمیته داوران فرستادیم. آن‌ها چه کمکی به داوری کردند و داوری ما چقدر پیشرفت کرده است؟! دلیلی ندارد عده‌ای عوام را دور هم جمع کنیم و انتظار کار عقلانی داشته باشیم. کسوت عقل نمی‌آورد.

وی افزود: باید روشی را انتخاب کنیم و به جایی برسیم که وقتی در ورزشگاه اسم داور اعلام می‌شود، جمعیت برای او دست بزند.

او در پایان گفت:‌ خیلی حرف وجود دارد اما مطمئنم تنها چیزی که به داد داوری نخواهد رسید، همین حرف‌هاست.

در ادامه جلسه زندی با اشاره به تشکیل یک مجمع اظهار کرد: اگر ما به یک مجمع واقعی در فدراسیون فوتبال برسیم، تمام معضلات فوتبال حل خواهد شد. اگر امروز تصمیم گرفته می‌شود رییس کمیته داوران را عوض کنیم با انتقاد روبه‌رو می‌شود به این دلیل است که در فدراسیون فقط چند نفر و گاهی هم یک نفر تصمیم‌گیرنده است در حالی که در فوتبال دنیا و در کشورهایی مانند آلمان تصمیم‌گیری‌ها یک شبه اتفاق نمی‌افتد و یک مجمع تصمیم‌گیری می‌کند. مجمع فوتبال ما که در آن افرادی مانند دادکان و نوآموز نیستند مجمع نیست. ما باید به سمت پایه‌گذاری یک مجمع حرکت کنیم.

در ادامه جلسه سعید فائقی به بیان بندهای مختلف اساسنامه فیفا و شرایط نمایندگان حاضر در مجمع بر اساس این اساسنامه پرداخت.

*** عزیزالله محمدی: هیات مدیره باشگاه‌ها را باید افراد فوتبالی تشکیل دهند

پس از او عزیزالله محمدی با اشاره به حضور نداشتن پیشکسوتان در راس امور فوتبال گفت: باید برنامه‌ی باشگاه‌ها را طوری تنظیم کنیم که هیات مدیره باشگاه‌ها را افراد فوتبالی تشکیل بدهند تا به واسطه اساسنامه که بیان کرده مدیران باشگاه‌ها باید در مجمع حضور پیدا کنند این افراد فوتبالی مجمع را تشکیل بدهند. اگر بخواهیم نتیجه بگیریم باید پایبند این اساسنامه باشیم.

*** ناصر ابراهیمی: فوتبال ما سال به سال بدتر می‌شود

ناصر ابراهیمی سرمربی اسبق تیم ملی نیز با بیان اینکه در طول 31 سال پس از انقلاب ما انقلاب ورزشی نکرده‌ایم، گفت: تاثیرات ورزش ما در طول 31 سال انقلاب بر نوجوانان چه بوده است؟ من می‌گویم 31 سال است که در ورزش و سازندگی دلسردی حاکم است. ورزش را باید از سیاست بیرون کرد. هر رییس جمهوری که می‌آید رییس سازمان تربیت بدنی را عوض می‌کند. فوتبال ما سال به سال بدتر می‌شود. ما در دهه 60 قوی‌تر از دهه 70 بودیم و همین طور که به جلو می‌رویم ضعیف‌تر می‌شویم.

ابراهیمی ادامه داد: بارها گفته‌ام هر منطقه از تهران را به یک مربی کارکشته بدهید تا استعدادیابی کند.

او خطاب به تاج سخنانش را ادامه داد و گفت: من پس از 60 سال تجربه می‌خواهم بازیکن سازی کنم. به نظر شما چه کار باید بکنم؟ یک منطقه به من بدهید، ظرف 5 سال 20 بازیکن خوب تحویل می‌دهم.

وی با اشاره به انتخاب افاضلی به عنوان مربی موقت تیم ملی امید گفت: شما می‌توانستید به جای افاضلی یک فرد دیگری را به عنوان مربی موقت تیم امید انتخاب کنید تا جنجال نشود اگر به طور موقت روشن یا پنجعلی را می‌گذاشتید کسی اعتراض نمی‌کرد.

وی در پایان گفت: همه چیز به غیر از انتخاب تاج انتصابی است.

*** پنجعلی: فوتبال دولتی به جایی نمی‌رسد

محمد پنجعلی در سخنان خود گفت: رابطه در ورزش این مملکت بیداد می‌کند. فوتبال دولتی ما به جایی نمی‌رسد. باشگاه‌های ما از پول بیت‌المال خرج می‌کنند و درآمد هم ندارند. ذوب آهن چند میلیارد تومان خرج می‌کند اما پرسپولیس یک زمین درست و حسابی ندارد. از فوتبال حرفه‌ای صحبت می‌کنیم ولی می‌دانیم که حرفه‌ای نیست. این فوتبال ما به جایی نمی‌رسد.

محمدرضا رجبی بازیکن سابق استقلال با اشاره به فوتبال پایه‌ای بیان کرد: باید قسمتی از پولی که از بیت‌المال به باشگاه‌ها داده می‌شود صرف فوتبال پایه‌ای بشود.

وی افزود: بچه‌های امروز از فوتبال لذت نمی‌برند و اکثرا اهداف‌شان پول و شهرت است. چون در سطح بالای فوتبال بی‌احترامی می‌کنیم آن جوان هم انگیزه ‌اش را از دست می‌دهد. فوتبال ما به یک معماری جدید نیاز دارد. تا زمانی که برای فوتبال پایه ارزش قائل نیستیم این مشکلات را خواهیم داشت.

*** دکتر احمدی: انگار اراده‌ای برای بر طرف کردن ضعف‌ها نیست

دکتر عبدالحمید احمدی رئیس انجمن ورزشی نویسان نیز در این نشست گفت: متاسفم از اینکه فوتبال ما با فشارهای خارجی و بحث‌هایی که از بیرون هدایت می‌شود، شکل گرفته است و انگار اراده‌ای برای اینکه این ضعف‌ها از بین برود، وجود ندارد و باز هم به همان سبک قبل کار فوتبال را دنبال می‌کنیم. هنوز کارهای بنیادی که باید کل و جزو فوتبال‌مان را درست کند انجام نشده است. علی‌رغم تلاش‌هایی که می‌شود آن بخش از کارهایی که روی زمین مانده است بیش از بخشی است که انجام می‌شود. در زمینه آینده فوتبال هم خیلی امیدی وجود ندارد. در بحث باشگاه‌ها نیز کاری نکرده‌ایم و اگر از پتانسیل باشگاه‌ها استفاده نمی‌کنیم، ضعف فدراسیون است. ما ظرفیت و پتانسیل کارشناسی خیلی خوبی داریم که فدراسیون باید از آن نیز استفاده کند.

*** یحیی زاده: با تشکیل وزارت ورزش موافقم ولی با ادغام آن با سازمان ملی جوانان نه.

در پایان جلسه یحیی زاده نماینده و عضو فراکسیون ورزش مجلس سخنرانی کرد و گفت: به نظر من مشکل ورزش ما همان مشکل مملکت ماست. ما در عرصه‌های مختلف در این 31 سال با هر ایدئولوژی‌ که داشتیم شعار قانون‌گرایی دادیم ولی مشکلی که داریم در اجرای قانون است. این معضل در فوتبال هم وجود دارد. در فوتبال و ورزش ما اگر همه قوانین و مقررات را دقیق انجام بدهیم ورزش ما رشد پیدا می‌کند. در غیر این صورت تا وقتی که ورزش ما دولتی باشد به قهقرا می‌رود. بنابراین معضل فوتبال ما نیز مانند معضل کشورمان به اجرا نشدن درست قانون برمی‌گردد.

وی درباره وزارت ورزش اظهار کرد: یکی از اهداف آن‌هایی که روی ایجاد وزارت ورزش تاکید کردند این است که احساس کردند ورزش روی ریل خودش حرکت نمی‌کند.

وی افزود: من با وزارت ورزش به خاطر پاسخگو بودن موافقم ولی با ادغام آن با سازمان ملی جوانان مخالفم.
تاریخ: 1389/10/15
موضوع: فوتبال
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی: