برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

حرفه‌یی شدن فوتبال ایران یک اشتباه استراتژیک بود / ساختار فوتبال ما متناسب با تحولات دنیا نیست

عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان گفت: ساختار فوتبال ما همراه با تحولات دنیا پیش نمی‌رود.

دکتر منصور نادریان درباره علت ناکامی‌های فوتبال ایران بیان کرد: اگر بخواهیم علت این ناکامی‌ها را تحلیل کنیم نمی‌توانیم برای تمام آنها یک نسخه واحد بپیچیم. اما باید برگردیم به ساختار، واقعیت این است که ساختار فوتبال ما همراه با تحولات فوتبال در دنیا پیش نمی‌رود. چند سال پیش یک اشتباه استراتژیک درفوتبال ما به وجود آمد و آن حرفه‌ای شدن فوتبال، بدون هیچ گونه آمادگی در جامعه ورزشی بود. فوتبالی که حرفه‌ای می‌شود یکسری عوامل دارد و برای حرفه‌ای شدن باید آمادگی ایجاد کرد و به زیرساخت‌ها توجه کرد. فوتبال را بدون برنامه و آمادگی حرفه‌ای کردیم که فقط پزش را بدهیم. اما زیرساخت‌ها، مربی‌ها و تمریناتمان همه در حد آماتور است. این عامل اصلی افت فوتبال ماست.

رییس پیشین تربیت بدنی دانشگاه اصفهان اظهار کرد: یک فوتبال دولتی قابل رقابت با دنیا نیست. بیاییم مربی داخلی یا خارجی بگذاریم، اردوهای تدارکاتی بگذاریم یا نگذاریم اینها مهم نیست. باید برگردیم به اصل مطلب و ورزش تجاری که رویکرد اصلی در دنیاست. اگر این کار را بکنیم می‌توانیم در آینده یک برگ برنده برای رقابت داشته باشیم.

وی افزود: باید به سمت توسعه پایدار ورزش حرکت کنیم و این امر میسر نمی‌شود مگر اینکه ساختار ورزش را بر مبنای تحولات جهانی شکل بدهیم.

نادریان با اشاره به قراردادهای بازیکنان عنوان کرد: وقتی بدون هیچ گونه شاخص علمی با یک بازیکن قرارداد بسته می‌شود و به عنوان مثال هفتصد میلیون مبلغ قرارداد او باشد، این بازیکن در مقابل تماشاگر مسئول نیست و برایش مهم نیست که بازی چه زمانی برگزار شود یا تماشاگر به استادیوم بیاید یا نیاید. زیرا در هر شرایطی او پولش را می‌گیرد.

وی ادامه داد: قرارداد بازیکنان باید بر مبنای شاخص‌های علمی تعیین شود و عملکرد بازیکنان مبنای پولی باشد که به عنوان قرارداد می‌گیرند. در این صورت انگیزه درونی بازیکن هم برای پیشرفت بالا می‌رود.

رییس مجتمع آموزشی جهرم با اشاره به نظام باشگاهی در کشور گفت: مسئله دیگر نظام باشگاهی کشور ما است. چون باشگاه‌ها بیشتر دولتی هستند، بازیکنان به این دلیل که باشگاه حقوقشان را پرداخت می‌کند بازی باشگاهی را بر بازی ملی ترجیح می‌دهند. یعنی وقتی بازیکن در یک بازی ملی به زمین می‌رود نیم نگاهی هم به ساق پاهایش دارد تا از بازی باشگاهی محروم نشود. این هم می‌تواند عامل باشد تا تیم ملی سرو سامان نگیرد.

دکتر نادریان با اشاره به تغییرات مدیریتی بیان کرد: تغییرات مدیریتی هم یک معضلی در ورزش ما است. مدیران، مربیان و سرپرستان روی یک شاخص مدونی عزل و نصب نمی‌شوند. عمده این عزل و نصب‌ها بر مبنای روابط است.

عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان، تدوین نشدن شاخص‌های فنی را نیز از عوامل ناکامی فوتبال ایران دانست و اظهار کرد: تا حالا هیچ گونه شاخص‌های فنی مناسبی چه به لحاظ تکنیکی و تاکتیکی و چه به لحاظ آمادگی جسمانی تدوین نکردیم، یا اگر هم تدوین کردیم نتوانستیم به مرحله اجرا برسانیم. به عنوان مثال یک بازیکن ملی‌پوش در یک بازی باید حداقل ‌١٢ کیلومتر بدون خستگی شدید بدود. یا اینکه باید شوتی بزند که ‌١٤٠ کیلومتر در ساعت سرعت داشته باشد. اینها از شاخص‌های اولیه موفقیت در فوتبال امروزی است و باید باشگاه‌ها روی این شاخص‌ها کار کنند. باید مسایل علمی را درباشگاه‌ها تدوین کنیم و به مرحله اجرا برسانیم. اگر در باشگاه‌ها به این استاندارد نرسیم در تیم ملی نیز نمی‌توانیم این استانداردها را اجرا کنیم.

او با اشاره به جام ملتهای ‌٢٠١٥ استرالیا عنوان کرد: دور بعدی جام ملتهای آسیا در استرالیا برگزار می‌شود. استرالیا نیز نشان داده که قدرت بزرگی است. اگرشعار قهرمانی می‌دهیم باید تیم‌های ژاپن، استرالیا و تیم‌های مدعی را آنالیز کنیم. آنالیز کردن هم کار راحتی است. اگر ژاپن ‌١٣ کیلومتر می‌دود ما باید ‌٩/١٣ کیلومتر بدویم. اگر ادعای قهرمانی داریم باید این شاخص‌ها را در باشگاه‌ها پیاده کنیم. در مجموع باید شاخص‌های قهرمانی را تدوین بکنیم. مربیان را هم ملزم به رعایت این شاخص‌ها کنیم.

دکتر مسعود نادریان با اشاره به پاسخگو بودن مدیران در ناکامی‌ها گفت: اگر تیم ملی ضعیف شد همه مسولان مربوط باید پاسخگو باشند. پس از اینکه یک تیم اوت می‌شود ابتدا سبب ناکامی‌ها باید پاسخگو باشد و بعد از آن نشست و برای آینده برنامه‌ریزی کرد.

وی افزود: مربیان باشگاه‌ها باید برنامه بدهند و باشگاه‌ها باید از مربیان برنامه کمی بخواهند.هرجا که مربیان به این برنامه‌ها نرسیدند آنها را بازخواست کنند و مربیان پاسخگو باشند.پاسخگویی از عواملی است که می‌تواند ما را به اهدافمان برساند. مربیان بگویند در حال حاضر بازیکنان به لحاظ جسمانی، تکنیکی و تاکتیکی در این سطح هستند و من می‌خواهم تا این سطح مورد نظر افزایش دهم.

عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان در پایان با بیان اینکه باید به مبانی تئوری جامه عمل بپوشانیم عنوان کرد: ‌٨ سال قبل که تیم ملی به جام جهانی نرفت پژوهشکده تربیت بدنی به بررسی ناکامی تیم ملی در نرسیدن به جام جهانی پرداخت و عوامل فنی، ساختاری و اقتصادی و فرهنگی‌ای که باید انجام شود را مشخص کرد، اما انجام نشد. در واقع مبانی تئوری روشن است اما باید به آن جامه عمل بپوشانیم.
تاریخ: 1389/11/13
موضوع: فوتبال
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی: