در واكنش به ادعاي قطريهاحيدري: جهانيان ميدانند چوگان ورزش بومي ايران است
حميد حيدري در گفتوگو با باشگاه خبري فارس «توانا»، در خصوص ادعاي قطرها مبني بر مالكيت چوگان اظهار داشت: همواره كشورهاي عربي دنبال هويت ساير كشورها هستند و به نظر من اين اقدام عربها سرقت هويت ملي ايرانيان است.
وي ادامه داد: ورزش چوگان داراي قدمت 3 هزار ساله است و تمام مدارك و اسناد معتبري كه در فدراسيون جهاني وجود دارد حاكي از آن است كه اين ورزش 600 سال قبل از ميلاد مسيح متعلق به ايرانيان بوده است.
نايب رئيس فدراسيون چوگان خاطرنشان كرد: ما از طريق سازمان ميراث فرهنگي به دنبال ثبت جهاني اين ورزش به نام ايران هستيم. ثبت ملي انجام شده و پيگير ثبت جهاني آن هستيم. در صورتي كه اين اقدام صورت نگيرد شكايت خود را به فدراسيون جهاني خواهيم كرد.
حيدري يادآور شد: تمام جهانيان آگاهند كه چوگان متعلق به ايران است و ما نيز شايد به همين دليل بيتوجه بوديم و دنبال ثبت جهاني آن نبوديم و قطريها به علت ساخت امكانات چوگان مدعي اين رشته شدند.
وي تصريح كرد: ما در چند سال اخير به دنبال تأسيس زمين چوگان در كيش بوديم تا تيمهاي اروپايي كه در فصل زمستان نميتوانند چوگان بازي كنند به اين شهر بيايند، اما متأسفانه با تغيير روساي سازمان اين طرح متوقف باقي مانده است.
حيدري افزود: تمام جهانيان ميدانند كه چوگان ورزش بومي ايران است، اما همانطور كه در برابر گرفتن هويت ابوريحان بيروني و ابنسينا جهانيان سكوت كردند، امكان دارد در برابر اين موضوع نيز واكنشي از خود نشان ندهند، اما ساكت نخواهيم نشست و تا ثبت اين ورزش به نام ايران كوتاه نخواهيم آمد.
انتهاي پيام/
















